Både Lunde Pedersen og Henriksen leverte praktfulle 1500-metere på isen i Stavanger. Lunde Pedersen vant foran amerikanske Joey Mantia, mens Sindre Henriksen leverte sitt beste løp i verdenscup-sammenheng, og ble nummer tre.

– Dette er helt sykt. Tre seiere på én helg. Det er nesten så man ikke tror på det, sier en forfjamset Lunde Pedersen.

Vanvittig sisterunde

En enorm sisterunde av Lunde Pedersen var årsaken til seieren. 25-åringen gikk siste runde på 27,4, noe konkurrentene ikke var i nærheten av å matche. I mål var bergenseren 21 hundredeler raskere enn amerikanske Mantia. Vinnertiden var knallsterke 1.45,07.

– Det smaker utrolig godt. Det er min andre verdenscupseier. Det er en ubeskrivelig følelse. Det er jo dette man jobber for hver eneste dag, sier osingen.

Like imponerende var prestasjonen til Sindre Henriksen. Nattlands-gutten sjokkerte både nasjonal og internasjonal presse da han klarte å levere den ene sterke rundetiden etter den andre.

– Jeg er helt «der» oppe nå. Jeg lander nok ikke før langt ut i neste uke. Dette er helt rått, jubler Henriksen.

– Vi herjer

Henriksen gikk mot Håvard Bøkko i åttende par, og klokket inn til en foreløpig 2.-plass med tiden 1.45,37.

– For meg er det pers i lavlandet med ett sekund. Jeg må få noen til å klype meg i armen. Det er ikke kødd en gang, men vi herjer faktisk med verdenstoppen for øyeblikket, sier en svært entusiastisk Sindre Henriksen.

Joey Mantia i niende par gikk på 1.45,28, og dyttet Henriksen ned på 3.-plass, men uansett nok en strålende norsk skøytedag i Stavanger.