– Kan ikke ha bedre treningsforhold enn i Bergen!

Nikolai Sørebø imponerte under  Bergen Swim Festival.

Nikolai Sørebø imponerte under Bergen Swim Festival.

Artikkelen er over 2 år gammel

Nikolai Sørebø (17) er en av de talentfulle svømmerne som nyter godt av et anlegg og treningsmiljø i verdensklasse.

DEL

ADO ARENA: – Du kan ikke ha bedre treningsforhold enn her i Bergen og Ado Arena. Det er ingen steder, hverken i Europa eller i Norge, hvor det er bedre forhold!

Det sier Petter Løvberg, landslagstrener i svømming. Han har aldri lagt skjul på hvor begeistret han er for svømmeanlegget og treningsmiljøet som har vokst frem i Bergen.

– Her er det ingen begrensninger. Dette er et av de beste anleggene i verden, sier Løvberg,

Personlig rekord for Sørebø

Nikolai Sørebø fra Bergen er et av talentene som nyter godt av forutsetningene i Bergen. På den avsluttende dagen i Bergen Swim Festival i går, imponerte han med 2.-plass i juniorklassen på 50 meter bryst. I finalen satte han personlig rekord med tiden 29,78.

– Jeg har vært litt skadet og syk tidligere i år, så jeg har ikke perset på lenge på de andre brystøvelsene. Jeg ble litt overrasket over at jeg satte personlig rekord, sier Sørebø, som hadde to 3.-plasser tidligere i helgen.

Landslagstrener Petter Løvberg (med blå T-skjorte) under helgens stevne.

Landslagstrener Petter Løvberg (med blå T-skjorte) under helgens stevne. Foto:

Hans neste store mål blir NM langbane i sommer, og å kvalifisere seg til Youth Olympic Games til høsten.

Sindre Pleym Olsen i Bergensvømmerne imponerte også i helgen, blant annet med 3.-plass i juniorklassen på 100 meter butterfly.

– En helg som forventet

Markus Lie endte på 3.-plass på 100 meter butterfly søndag ettermiddag. Også han satte personlig rekord med 54,69.

– Helgen var som forventet og som jeg ønsket. Jeg ser at mye av tingene jeg gjør er bra, og skal bygge videre på det, sier Lie, som er forhåndskvalifisert til sommerens Europamesterskap.

Markus Lie under finalen på 100 meter butterfly.

Markus Lie under finalen på 100 meter butterfly. Foto:

– Markus har aldri svømt fortere på 100 meter fri på langbane i april, så med tanke på EM føler jeg han er i rute, sier Løvberg.

– Han må bare fortsette i det gode sporet. Vi vet at han fikk et kjempeløft i fjor sommer, og nå ligger han bedre an enn han gjorde i fjor. Så nå er det bare å beholde isen i magen, holde seg skadefri og frisk, og gjøre den jobben som kreves frem mot EM, sier landslagstreneren.

– Sykt gøy stevne!

De lokale svømmestjernene setter stor pris på Bergen Swim Festival. Stevnet samler noen av verdens beste svømmere, og er et av sesongens høydepunkt.

– Det er sykt gøy. Det er egentlig det stevnet jeg gleder meg mest til i året. Du møter utøvere fra andre nasjoner, og det gjør det enda mer spennende, sier Sørebø.

– Det er utrolig kult å vise bassenget og byen vår til verdensstjerner. Å få så mange til dette stevnet viser at det vi tenker og planlegger er riktig, samstemmer Lie.

Artikkeltags