Bjørnsen til finale, mens Lie røk i semifinalen

Susann Bjørnsen etter semifinalen på 100 meter medley under kortbane-EM i svømming i København. (Foto: Jessica Gow/TT / NTB scanpix)

Susann Bjørnsen etter semifinalen på 100 meter medley under kortbane-EM i svømming i København. (Foto: Jessica Gow/TT / NTB scanpix)

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Susann Bjørnsen er klar for finalen på 100 meter medley under kortbane-EM i svømming i København. Hun satte personlig rekord med 59,65 i semifinalen torsdag.

DEL

Bjørnsen, som er bosatt i Bergen, var langt fremme etter butterfly, men falt tilbake til sjetteplass etter ryggsvømmingen som er hennes dårligste stil. Hun tok seg opp til tredjeplass etter brystsvømmingen og avsluttet med crawl inn til 59,65 og ny personlig rekord.

Det var den fjerde beste tiden totalt i semifinalen for svømmeren fra Sætermoen. Den ungarske stjernen Katinka Hosszú var raskest i semifinalen med 57,64. Hun er stor favoritt i fredagens finale.

 Bergenseren Markus Lie var i semifinale på 100 meter rygg, og jaktet sin første finale i et mesterskap. Han hadde 51,41 i forsøket og senket tiden til 51,23 i sin semifinale. Det holdt til femteplass heatet. Den norske rekorden er på 51,02, men heller ikke den tiden ville holdt til en finaleplass. Den siste plassen gikk på 50,76.

Tidligere torsdag kvalifiserte Henrik Christiansen seg til finale på 1500 meter fri med fjerde raskeste tid i kvalifiseringen. Han svømte på 14.35,31. Christiansen vant sitt heat med tiden 14.35,31. Med det er han videre til finalen som fjerde raskeste på tvers av alle de tre heatene.

Finalen går fredag.

Artikkeltags