– Har ødelagt for meg selv

Ringte treneren: Markus Lie ringte sin mentale trener. 23-åringen mener han har ødelagt EM for seg selv med å tenke for mye. – Jeg har tenkt for mye på rekorder, og hvordan jeg kan svømme enda fortere, erkjenner Lie.Foto: NTB scanpix

Ringte treneren: Markus Lie ringte sin mentale trener. 23-åringen mener han har ødelagt EM for seg selv med å tenke for mye. – Jeg har tenkt for mye på rekorder, og hvordan jeg kan svømme enda fortere, erkjenner Lie.Foto: NTB scanpix

Artikkelen er over 1 år gammel

EM i svømming har ikke gått helt slik Markus Lie hadde sett for seg. – Jeg tenker for mye, sier 23-åringen.

DEL

Målet før EM i skotske Glasgow var å sette nye personlige rekorder, og komme seg til en semifinale. Men når fire av fem øvelser er unnagjort viser fasit én ny «pers», og null semifinaler.

I går ble det en 47.-plass på 200 meter fri.

– Kul by, fint stevne, men prestasjonene mine har ikke akkurat vært gode, sier Lie til BA.

Mentalt problem

Han bedyrer at formen er god, men at det mentale har ødelagt mesterskapet så langt.

– Jeg har ødelagt for meg selv fordi jeg tenker for mye. Når jeg skal ut å prestere, så kjenner, føler og vurderer jeg for mye. I stedet for å la kroppen gå på autopilot og gjøre det den er vant til, så prøver hodet å gjøre det på en annen måte. Jeg prøver å gjøre ting perfekt, men i stedet blir det som å svømme med håndbrekket på, sier Lie.

– Jeg har tenkt for mye på rekorder, og hvordan jeg kan svømme enda fortere, og glemt å gjøre det man skal i konkurranse; nemlig svømme fortest mulig, fortsetter han.

For å få orden på hodet har Lie ringt hjem til sin mentale trener.

– Jeg fikk beskjed om å gi mer faen. Ikke tenke for mye på at det er EM, men i stedet late som det er et hvilket som helst annet mesterskap, forteller han.

Før siste øvelse i morgen har Lie gjort noen endringer i rutinene. Han har blant annet valgt å holde seg på hotellet, i stedet for å se finalene i svømmehallen.

– Nå skal jeg bare slappe av på hotellet. Og så skal jeg ta meg en tur ut å se på Glasgow senere. Jeg skal bare koble helt av, sier Lie.

Billetter fra Ajer

I morgen formiddag avslutter Lie EM med 100 meter butterfly. På kvelden håper de å få med seg Celtics oppgjør mot AEK i kvalifiseringen til Mesterligaen.

– Vi satt faktisk å så på billetter rett før du ringte. Det er helt fullt, men visepresidenten (i svømmeforbundet) kjenner Kristoffer Ajer, så han skulle skaffe oss billetter, forteller Lie, som ikke vil kalle seg selv en stor fotballsupporter.

– Det blir selvfølgelig litt Brann, men ellers er interessen begrenset, ler Lie.

Artikkeltags