Må leve i spenning til fredag

Markus Lie klarte ikke å følge opp det strålende forsøksheatet, og slo inn tre tideler svakere i semifinalen på 100 meter medley. Det kostet direkte finaleplass.

Markus Lie klarte ikke å følge opp det strålende forsøksheatet, og slo inn tre tideler svakere i semifinalen på 100 meter medley. Det kostet direkte finaleplass. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Markus Lie er 1. reserve til finaleplass på 100 meter medley.

DEL

Etter å ha satt nordisk rekord på 52,12 og imponert stort i forsøksheatet torsdag morgen, misset Markus Lie (23) litt i en vending i semifinalen, og slo inn til 52,43. Og det var nok til at en direkte finaleplass røk.

Men alt håp er ikke ute, med 9. beste tid står Lie først i køen om noen av de åtte første trekker seg fra finalen fredag. Og det er ikke helt umulig, hvis noen av finalistene merker kjøret etter noen VM-dager og heller vil prioritere en annen øvelse der medaljesjansene er større.

– Det er mulig, men ikke veldig sannsynlig at noen trekker seg, var dommen fra den gamle bergenske toppsvømmeren Gard Kvale, som er ekspertkommentator for NRK under VM.

Ødeleggende vending

Lie selv mente det var avgjørende at han ikke traff helt i en vending i kortbanebassenget i Hangzhou torsdag kveld kinesisk tid.

– Jeg bommet litt i en vending, kom litt ut av rytmen, og da går tiden fort. Synd, men det er mer press i en semifinale enn i forsøket. Der klarte jeg å svømme med skikkelig senkede skuldre. Jeg får bare ta med meg det løpet og den rekorden der, sier Lie til SVT.

– Veldig synd at han ikke fikk det til å sitte helt. Med samme tid som i forsøket, ville han hatt 6. beste tid i semien og tatt seg til finalen. Men det han gjorde på morgenen var strålende, han tok et skikkelig jafs av den nordiske rekorden, påpeker Gard Kvale.

Artikkeltags