– Nå ser jeg frem til å være en normal ungdom igjen

Markus Lie er ferdigsvømt i EM. Nå ser han frem til en pause fra bassenget.

Markus Lie er ferdigsvømt i EM. Nå ser han frem til en pause fra bassenget. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Et noe skuffende EM er over for Markus Lie (23). Nå ser han frem til ferie.

DEL

Markus Lie skulle egentlig avslutte EM med 100 meter butterfly onsdag formiddag, men trakk seg fra øvelsen for å være med det norske mix-stafettlaget på favorittøvelsen 100 meter fri.

23-åringen svømte første etappe, og fullførte på 49,95, tre tideler bak hans personlige rekord. Norge ble nummer seks.

– Jeg ville heller ha en ny mulighet på 100 meter fri. Jeg tenkte det var bedre enn å svømme butterfly, hvor jeg ikke hadde hatt en sjanse til å gå videre, forklarer Lie.

– Jeg er greit fornøyd med løpet. Jeg løste det bedre mentalt denne gangen, fortsetter han.

Tanketrøbbel

EM langbane i Glasgow har ikke stått helt til forventningene. Lie sa tidligere i uken at det skyldtes det mentale, og ikke det fysiske.

– Jeg har ødelagt for meg selv fordi jeg tenker for mye. Når jeg skal ut å prestere, så kjenner, føler og vurderer jeg for mye. I stedet for å la kroppen gå på autopilot og gjøre det den er vant til, så prøver hodet å gjøre det på en annen måte. Jeg prøver å gjøre ting perfekt, men i stedet blir det som å svømme med håndbrekket, sa Lie til BA på mandag.

Målet før EM var å sette nye personlige rekorder, og komme seg til noen semifinaler. Det ble med én ny personlig rekord, 55,52 på 100 meter rygg.

To uker ferie

Den norske troppen blir i Skottland frem til fredag, og så venter to uker ferie før oppkjøringen mot VM i desember starter.

– Jeg skal ha helt svømmefri i de to ukene, og ser frem til å være en normal ungdom igjen. Jeg skal sove lenge hver dag, og bare nyte en hverdag uten planer, flirer Lie, som også unner seg en tur til Oslo og Malmö for å besøke bestekompisene Bård Finne og Andreas Vindheim.

VM-oppkjøringen starter med én uke på treningsleir i Tyrkia, før det blir tre uker i høyden i Sierra Nevada. 11. desember starter kortbane-VM i Kina.

Artikkeltags