Svømte styggfort – og sprakk

Markus Lie lå veldig godt an etter 75 meter på sin første VM-distanse, 100 meter rygg, men sprakk de siste 25.

Markus Lie lå veldig godt an etter 75 meter på sin første VM-distanse, 100 meter rygg, men sprakk de siste 25. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Markus Lie (23) ledet heatet sitt i VM, men holdt ikke helt inn.

DEL

– Jeg ble for ivrig, og ville for mye. Veldig synd, for jeg har aldri vært i så god form, sukker Markus Lie. Den 23 år gamle bergenseren var tre tideler fra semifinale på åpningsdagen av kortbane-VM i svømming i Kina. Og lenge så det ut som han var blant dem som skulle videre fra sitt heat på 100 meter rygg.

– Dette er en semifinale jeg skulle nådd, ja. Jeg har jo en pers som er tre tideler bedre enn tiden som skulle til. I stedet havnet jeg tre tideler bak semien, beklager han.

Markus Lie har en pers på 51,02 på 100 meter rygg. Siste semifinaleplass tirsdag gikk på 51,30, mens Lie slo inn til 51,60.

Mer og mer irriterende

– Veldig synd, for jeg har aldri vært i så god form som nå. Det kjente jeg godt. Men jeg gikk rett og slett for hardt ut, og da er svømming brutalt. Da får du svi mot slutten, sånn fungerer fysiologien.

– Nå vet jeg at formen er veldig god. Det jeg skulle gjort, sett i ettertid, var å bare stole formen. For med et normalt løpsopplegg ville jeg sikret semifinale her. Det er selvsagt irriterende å tenke på, egentlig mer og mer irriterende etter lenger tid jeg får til å tenke på det, sier han på telefon fra Kina.

Tenkte for lite likevel

Lie fortalte til BA fredag at han før dette mesterskapet hadde jobbet med å ikke legge for mye føringer på hvordan han han skulle svømme, bare slippe seg løs. For i Glasgow-EM i sommer ble han for mye bundet av hva han «mente han måtte gjøre». Nå skulle ham bare svømme uten å tenke!

– Det klarte jeg, men kanskje jeg skulle tenkt i hvert fall litt, sier han med en liten latter.

– Det ble som sagt for mye gass fra start, og det ødela for en semifinale – og kanskje finaleplass, sier 23-åringen fra Bergensvømmerne.

– Jeg leder jo heatet lenge, og ligger side om side med noen av verdens beste etter 75 meter. Så jeg ser jo at toppfarten min er helt i verdenstoppen. Og som sagt; med et godt disponert løp hadde dette gått helt fint.

– Samtidig som det er irriterende når det blir slik, er det godt å kjenne at jeg er i mitt livs form. Men dette var min kanskje nest beste sjanse i mesterskapet, det er bare på 100 medley jeg er ranket høyere, sier Lie.

Bergenseren skal i bassenget i Hangzhou igjen onsdag morgen kinesisk tid, på 200 fri.

VM-sølv til Kristiansen

En som ikke hadde grunn til å deppe tirsdag, var Henrik Christiansen. 22-åringen fra Skjetten svømte inn til en knallsterk sølvmedalje i VM-finalen på 400 meter fri.

Danas Rapsys fra Litauen ledet hele veien og vant gullet, mens Gabriele Detti fra Italia tok bronsen.

I finalen lå Christiansen kontrollert midt i feltet i bane fem, før han skrudde opp tempoet de siste 200 meterne. Da ha slo inn etter 400 meter var det ikke bare til ny norsk rekord, men også nordisk rekord.

– Dette var helt sinnssykt. Dette har jeg jobbet lenge for, så det var deilig, sa en veldig fornøyd Christiansen i et intervju vist på NRK etter å ha tatt Norges første VM-medalje i svømming på seks år.

Artikkeltags