Som BA skrev torsdag har Cecilie Waage Johannessen utsatt sine egne planer om å klare OL-kravet til i slutten av juni.

Bergen Swim Festival ble derfor brukt som en siste lett konkurranseøkt før hun neste uke starter et fem uker langt hardkjør mot OL. Da blir det syretrening, som svømmerne kaller det. Syretrening tilsvarer trening tett opp mot, eller over, det intensitetsnivået man har i konkurranse.

Fikk melkesyre

Cecilie Johannessen har slitt med sykdom i vår. Den siste måneden har derfor handlet om å sakte, men sikkert bygge opp formen igjen.

Hun tok det rolig på gårsdagens 200 meter fri, og kom inn til tiden 2.04,37. Men selv med en rolig gjennomkjøring satt melkesyren godt i kroppen.

– Det har vært veldig lite konkurransetrening for min del, så jeg fikk en god del syre på slutten der, forteller Johannessen.

– For å si det slik, hadde jeg prestert som dette i en toppet periode, da hadde jeg sittet og gråt på bassengkanten nå, ler hun.

Bergen SC-svømmeren planlegger å prøve seg på OL-kravet enten i Roma eller i Glasgow i slutten av juni. OL-kravet må være i boks før 3. juli.

OL-kravet er på 1.58,96, et drøyt halvsekund raskere enn Johannessens personlige rekord på 1.59,42.

– Selvfølgelig er det mulig å klare kravet. Jeg hadde ikke giddet å holde på med dette om det ikke var realistisk.

Næss sto over

En annen som også har slitt mye med sykdom på vårparten av 2016 er Sverre Næss. Bergensvømmerne-utøveren var påmeldt til Bergen Swim Festival, men valgte å kaste inn håndkleet.

– Han har slitt med en virusinfeksjon både før og etter EM. Vi skal vente til han er helt frisk før vi starter opp med ordentlig trening, forteller assistenttrener Ronny Roberts.

Næss har ikke besvart BAs henvendelse. Også han har mål om OL.

– Det er det vi sikter mot, men vi må se det an med tanke på sykdomsproblemene hans, sier Roberts.

Tidligere svømmer for Bergensvømmerne, Sindri Thor Jakobsson svømte inn til 2.-plass i sitt heat på 50 meter butterfly.

Lambertseter-svømmeren fullførte på tiden 24,71, nesten et sekund bak Jan Sefl.

Tsjekkeren svømte inn til tiden 23,92.