Lavrans har mistet motivasjonen

Lavrans Solli tar pause fra toppidrettssatsingen.

Lavrans Solli tar pause fra toppidrettssatsingen. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Den tidligere Bergens Svømme Club-profilen legger toppidrettssatsingen på hyllen – foreløpig.

DEL

Svømmeren Lavrans Solli (23), som nå representerer Bærumsvømmerne, tar pause fra toppidrettssatsingen til etter sommeren.

Solli har det siste halvåret slitt med mye sykdom, og setter nå karrieren på vent. Det innebærer at han ikke satser videre mot OL i Rio de Janeiro i august 2016.

– Jeg sier ikke at dette er slutten på toppidrettskarrieren, men det siste året har jeg slitt mye med sykdom og dermed mistet motivasjonen for å legge ned den harde jobben som kreves for å nå verdenstoppen, sier han i en pressemelding sendt ut av Norges Svømmeforbund.

– Det er totalsituasjonen med mye sykdom, økonomi, familie og motivasjon som gjør at jeg nå tar dette valget. Uten den økonomiske støtten i bunn er det veldig vanskelig å fokusere 100 prosent på det å bli verdens beste. Skal du kunne nå høye mål, må du være hundre prosent motivert, og gjøre den jobben som kreves hver eneste dag. Der er jeg dessverre ikke nå, sier Lavrans Solli i meldingen.

Nedtur etter USA-opphold

2015 oppsummeres med et stort sukk fra Solli overfor BA.

– Etter VM var jeg klar for å satse mot OL og alt det der, og begynne på’an igjen mot slutten av august. Jeg rakk ikke være i vannet engang før jeg ble syk med én gang. Det varte frem til november. Så ble jo da EM i desember en fiasko. Vi skulle egentlig skulle holdt oss unna den der i desember.

– Flagstaff-oppholdet nå i januar begynte bra, men så ble jeg syk rett etter at jeg kom hjem. Det tærer på motivasjonen, innrømmer han.

Det er et stadig tilbakevendende virus som plager Solli. Han er klar på at familien heller ikke kan ta skylden. Verken kjæresten Anja Johansen eller datteren Frøya, som nettopp har begynt i barnehage, er syke.

Nå blir det familiehygge og ferie for alle pengene.

– For første gang på ti år får jeg ferie. Det er dumt det skjer i OL-sesongen, men når jeg er såpass dårlig er det like greit å ta ferie. Det blir påskekos på fjellet og langfri til høsten, sier en blid Solli til BA.

Vokste opp i Bergen

Det er bare et halvt år siden Lavrans Solli satte norsk rekord og ble nummer seks i VM-finalen på 50 meter rygg i Russland.

Den tidligere BSC-svømmeren startet sin internasjonale karriere med bronse i Ungdoms-OL i Singapore i 2010. Nesten seks år senere velger han å ta en pause fra idretten.

Solli er opprinnelig fra Oslo, men vokste opp i Bergen – eller, mer presist, i Sentralbadet. Han meldte overgang til Bærumsvømmerne like før Ado Arena sto ferdig.

– Du kommer ikke tilbake til Bergen, da?

– Vi får se! Ingenting er umulig, jeg fikk jo ikke sjansen til å benytte meg av Ado, avslutter han.

Artikkeltags