– Jeg synes mesterskapet har gått helt greit. Jeg har jobbet mye med arbeidsoppgaver, så tidsmessig var det ikke helt på topp, men jeg tror det kommer litt senere. På to av øvelsene har jeg perset, så det er jeg fornøyd med, sier 17-åringen, som har protese på venstre fot og derfor svømmer i klassen for funksjonshemmede.

Årets NM i langbane ble avsluttet i går kveld. Som ventet forsynte bergenserne seg godt med medaljer (se faktaboks), og Heggertveit med sine seks gull var blant de som imponerte.

– Resultatene hennes har svingt litt i det siste, men jeg synes hun taklet mesterskapet bra. Hun har fått maks ut av de fleste løpene sine, og er tett på norsk rekord på stort sett alle øvelsene hun svømmer, sier trener Preben Holm Paulsen.

I NM er alle de funksjonshemmede svømmerne slått sammen til én klasse. Gullet går til den som er prosentvis nærmest verdensrekorden i sin egen klasse.

38 NM-medaljer

Heggertveit tror hun nå er oppe i 38 NM-medaljer totalt. Hun trener åtte svømmeøkter i uken, pluss fysisk trening. På sikt er målet å kvalifisere seg til paralympics i Tokyo 2020.

– Jeg vil si at jeg har en god sjanse til å klare det ut fra det ståstedet jeg har nå. Nå handler det mest om å få teknikken til å sitte, så vil tidene komme av seg selv, sier Heggertveit, og får støtte av treneren.

– Hvis hun fortsetter å trene på samme måte som nå, så tror jeg mulighetene er gode for å komme med i Tokyo, sier Holm Paulsen.

Fornøyd Lie

Markus Lie ble nylig tatt ut til langbane-VM i slutten av juli. Han deltok også i NM, hvor han endte med tre gull og to sølv.

– Jeg synes det var bra. Jeg svømmer på de samme tidene som i fjor, og da var jeg i toppet form. Nå er jeg i en treningsfase, så det er gode tegn, sier Lie, som skal svømme 50 meter rygg og 100 meter fri i VM.

Torsdag reiser han på treningsleir til Mallorca for sist finpuss før VM.

– Målet mitt blir å komme til VM og gjøre mitt livs beste løp. Jeg har ikke nødvendigvis noe plasseringsmål eller tidsmål, men å sette pers i mesterskap er god øving og erfaring, sier han.

Fakta

NM i langbane ble arrangert i Trondheim fra 8. til 11. juli.

De lokale klubbene vant følgende medaljer:

I juniorklassen vant Bergensvømmerne 2 gull, 6 sølv og 7 bronse. Bergens Svømme Club vant 1 sølv. Vestkantsvømmerne vant 1 bronse.

I seniorklassen vant Bergensvømmerne 3 gull, 8 sølv og 2 bronse. Bergens Svømme Club vant 1 gull, 1 sølv og 2 bronse.

I klassen for funksjonshemmede vant Bergensvømmerne 6 gull og 1 sølv.