Fra gedigen skuffelse til stor stemning

Ingrid Moe fikk trøst og applaus av familie, venner og andre tilskuere.

Ingrid Moe fikk trøst og applaus av familie, venner og andre tilskuere. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

– Det er den ene gangen i livet det er VM på hjemmebane, og så får jeg ikke være med å bidra. Det er det mest skuffende.

DEL

Ingrid Moe (32) hadde store utstyrsproblemer underveis, og måtte bytte sykkel to ganger i VM-debuten sin.

Halvveis ut i fellesstarten ble Moe tatt ut av rittet. Da var avstanden opp til hovedfeltet blitt så stor (nesten seks minutter) at hun ikke fikk kjøre videre.

Sønderknust

BA møtte Laksevåg-kvinnen ved den norske lagbussen, men en sønderknust Ingrid Moe ønsket ikke å uttale seg til pressen enda. Hun la i stedet alene ut på en rolig sykkeltur for å få fortrengt skuffelsen.

Turen gikk opp til Landåslien, hvor familie og heiagjeng sto. Der åpnet Moe opp om hva som gikk galt i det som skulle bli en fest på hjemmebane.

Det ble tårer og glede på Landåslien for Ingrid Moe fra Laksevåg.

Det ble tårer og glede på Landåslien for Ingrid Moe fra Laksevåg. Foto:

– Giren streiket på førsterunden, og så tok det utrolig lang tid før bilen kom frem til meg med ny sykkel. Jeg stivnet helt fullstendig av det, sier Moe til BA, og avslutter:

– Da jeg gikk tilbake til min egen sykkel igjen var jeg allerede ferdig.

Humøret tilbake

Moe ble værende i Landåslien sammen med sin egen heiagjeng og heiet frem lagvenninnene til de hadde passert for siste gang.

Etter at hun selv hadde bidratt til den fantastiske folkefesten dro hun tilbake til lagbussen ved Grieghallen, og da møtte hun BA igjen. Denne gang i betraktelig bedre humør enn noen timer tidligere.

Det ble tårer og glede på Landåslien for Ingrid Moe fra Laksevåg.

Det ble tårer og glede på Landåslien for Ingrid Moe fra Laksevåg. Foto:

– De hadde jo en kjempegjeng som var samlet der oppe, så da tenkte jeg at jeg kunne sykle opp for å hilse på fanklubben. Det var god stemning der oppe, sier Moe.

– Ikke for å lage dårlig stemning igjen, men hvor skuffet var du rett etter at du ble tatt ut av rittet?

– Det er den ene gangen i livet det er VM på hjemmebane, og så får jeg ikke være med å bidra. Det er det mest skuffende. Jeg var ikke her for å vinne, eller for å få en god plassering selv, men for å gjøre laget bedre og være den hjelperytteren som jeg ble plukket ut til å være. Når det er så mye tull helt fra start, så ble jeg aldri med i rittet, sier Moe.

Tok seg tid til å nyte

Ute på den fjerde av åtte runder skjønte Moe selv at hun kom til å bli vinket ut til siden neste gang hun passerte Festplassen. Da tok hun seg like godt ekstra tid til å nyte festen langs løypen.

– Jeg tenkte at da må jeg bare nyte folkene og alt rundt meg, for dette får jeg aldri oppleve igjen, sier Moe og smiler tappert.

Artikkeltags