Gå til sidens hovedinnhold

Bergen kommune vil droppe pengekrav til VM

Artikkelen er over 3 år gammel

Sykkel-VM blir dyrere og dyrere for det offentlige.

I et brev datert 23. november signert kommunaldirektør i Bergen kommune, Robert Rastad, kommer det frem at VM-arrangøren Bergen 2017 AS skylder ytterligere 527.000 kroner.

De pengene er Bergen kommune innstilt på å droppe å kreve innbetalt.

Mesteparten, pålydende 320.000 kroner for «leie av informasjonsrådgiver», er lønn Bergen kommune har betalt ut til deres ansatte Toril Berle Schalck. Hun har altså vært innleid av Bergen 2017 som kommunikasjonssjef.

Resten er en andel på 100.000 kroner for en ringvirkningsanalyse av VM, 57.000 for skader på Torgallmenningen og 50.000 for en rullestolrampe.

Vil ha krav i konkursbo

«Ut fra en helhetsvurdering av den prosessen som Bergen 2017 AS er i ferd med å søke å få til en frivillig gjeldsordning med sine kreditorer, har Bergen kommune konkludert med at vi ikke kommer til å fremme overfor nevnte krav mot Bergen 2017 AS under forutsetning av at det oppnås en frivillig gjeldsordning med øvrige kreditorer», heter det i brevet.

Dersom VM-arrangøren likevel må melde oppbud, vil kommunen forbeholde seg retten til å fremme krav i et konkursbo, på linje med hvilken som helst kreditor.

– Som en av flere vertskommuner har Bergen kommune vært opptatt av vi skal gjøre det vi kan for å være et godt vertskap. I den sammenhengen, og i den situasjonen Bergen 2017 er i, kan dette være et bidrag til en frivillig løsning, og et bidrag også overfor kreditorene. Vi ønsker ikke å tilspisse situasjonen ytterligere, sier Rastad overfor BA.

– Vår måte å være fleksible på

– Det har ikke vært aktuelt for oss å gå inn og yte noe mer enn det vi er forpliktet til utover det vi allerede har gjort, i tillegg til underskuddsgarantien. Dette er vår måte å være fleksible på, i en vanskelig situasjon, legger han til.

Kommentarer til denne saken