Sykkel-VM-sponsor Scandic og Thor Hushovd hadde inviterte næringslivstopper og andre sponsorer av Sykkel-VM til en spinningsøkt klokken 07.30 torsdag morgen. Rundt 30 personer møtte opp, og startet dagen i et spinnvilt tempo.

På fremste rad fant man blant annet reiselivsdirektør Ole Warberg og kommunikasjonsdirektør Erik Kubon Halvorsen og arrangementssjef Helge Stormoen fra Bergen 2017. Ved siden av Kubon Halvorsen satt Dag Otto Lauritzen, som hadde meldt seg på i siste liten. Det gikk rykter om at deler av byrådet også kom til å dukke opp i sykkeldress, men ingen av byens bestyrere var å finne på hotellets takterasse.

I 50 minutter hamret de løs på pedalene, mens Thor Hushovd delte historier fra sin egen karriere.

– Jeg har faktisk en spinningssykkel hjemme, men jeg er nok ikke i så god form som jeg burde være, konkluderer Ole Warberg etter økten.

– Det er litt for tidlig på å dagen, men nå har man i alle fall våknet, humrer reiselivsdirektøren.

Sette fokus på VM

Thor Hushovd skal tilbringe resten av uken i Bergen i forbindelse med Statoils talentprogram «Morgensdagens helter», men skal også benytte dagene til å få Bergen i VM-modus.

– Dette er fint tiltak for å sette litt fokus på VM. Og settingen er jo vanvittig kul. Spinning på en takterasse, med utsikt over hele byen, sier Hushovd.

Dag Otto Lauritzen koste seg også på toppen av Scandic-hotellet.

– Jeg skjønner ikke hva det er bergensere mener med at regner så mye her? Vi hadde fantastisk vær i går, og det ser ut som det blir like flott i dag. At det regner så mye i Bergen er jo bare tull, ler sykkelprofilen.