Chris Froome skal sykle VM-tempoen

Chris Froome kommer til sykkel-VM i Bergen. Foto: NTB scanpix

Chris Froome kommer til sykkel-VM i Bergen. Foto: NTB scanpix

Av

Storbritannia stiller uten de største profilene på fellesstarten i sykkel-VM i Bergen. Men Tour de France-vinner Chris Froome kommer for å sykle temporittet.

DEL

Det britiske laget ble presentert tirsdag. Geraint Thomas og spurtkanonen Mark Cavendish har meldt seg uaktuelle for troppen.

Cavendish veltet som kjent i Tour de France og har siden vært ute med et brudd i skulderen. Spurtkanonen fra Isle of Man var på sykkelen under Tour of Britain nylig, men er ikke fullt restituert.

MER OM SYKKEL-VM:

Skjerping inn på VM-laget: – Dette betyr mer enn folk tror! 

To nye bergensere tatt ut til VM på hjemmebane

– Jeg var ute og tok to øl 

Heller ikke Chris Froome, som nylig gikk til topps i Vuelta a España, blir å finne på startstreken i mennenes fellesstart, men stjernesyklisten tar derimot én av de to britiske plassene på temporittet onsdag 20. september. Der deltar også Steve Cummings.

Storbritannia stiller med ni ryttere på den avsluttende fellesstarten 24. september:

Adam Blythe, Mark Christian, Jon Dibben, Owain Doull, Tao Geoghegan Hart, Peter Kennaugh, Ian Stannard, Ben Swift, Scott Thwaites.'

Tirsdag kom også beskjeden om at sterke Vincenzo Nibali ikke er med i den italienske troppen til mesterskapet i Bergen. Bahrain-Merida-stjernen veltet på nest siste etappe av Vuelta a España og sliter med smerter i flere ribbein.

Matteo Trentin og Elia Viviani blir Italias sterkeste kort på fellesstarten. Trentin vant den avsluttende etappen av Vuelta a España søndag.

Artikkeltags