Klare for «Jentetråkken»

I morgen er det klart for sykkelløpet der jenter i alle aldre kan velge mellom kort og lang løype ved Nordåsvannet. Emily Lindquist Solberg (t.v.), Lisbet Larsen og Emelie Røe Utvik skal alle delta.

I morgen er det klart for sykkelløpet der jenter i alle aldre kan velge mellom kort og lang løype ved Nordåsvannet. Emily Lindquist Solberg (t.v.), Lisbet Larsen og Emelie Røe Utvik skal alle delta. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

– Jeg kommer alltid sist. Men det gjør ingenting. Det viktigste er å kose seg, sier Lisbet Larsen.

DEL

75-åringen er klar for sin sjette sykkeltur i «Jentetråkken». Utstyrt med kurv og høyt styre skal hun sykle 22 kilometer langs Nordåsvannet.

Lisbet Larsen er den eldste som skal delta i morgen. Emily Lindquist Solberg er med sine snart ni år trolig den yngste.

– Jeg gleder meg, sier jenten som går i 3. klasse på Minde skole.

Hun skal debutere i den korte løypen, som er rundt åtte km lang.

– Emily har prøvesyklet traseen. Det gikk fint, det, sier pappa Nils Olaf Solberg, som er leder for sykkelløpet Bergen-Voss og sentral i arrangørklubben Bergen Cykleklubb (BCK).

Skaper sykkelglede

BCK arrangerte «Jentetråkken» første gang i 2004. Sykkelløpet for jenter har mellom 100 og 200 på startstreken.

– Jeg synes det bare er positivt med et eget løp for jenter. For meg har det vært en inspirasjon, mener Emelie Røe Utvik.

– «Jentetråkken» skaper sykkelglede. Det er ingen som tar tiden på deg. Det er et lavterskeltilbud til alle jenter der vi kan ha det kjekt sammen på sykkelen.

– Så det er ikke en «gammeldags» tanke at jenter trenger egne løp?

– Nei, jeg synes ikke det. Gutter er nok generelt mer opptatt av å konkurrere. De vil gjerne bli best. Jeg synes det er flott at vi har et eget tilbud til jenter der bare sykkelgleden står i fokus, mener 17-åringen fra Hop, som debuterte i «Jentetråkken» i 2012.

For henne ble det også en inspirasjon til å satse aktivt. Nå er hun faktisk på det norske juniorlandslaget i sykkel.

Trygt å delta

– Jeg tror at «Jentetråkken» kan få enda flere deltakere i årene som kommer. Det er for eksempel mange som deltar på spinning innendørs, men som nok gruer seg litt til å sykle ute i trafikken.

– Traseen i «Jentetråkken» går kun på sykkelstier. Det er derfor trygt å delta, mener Nils Olaf Solberg, og legger til:

– Så er det mat og drikke til alle etter målpassering. Kaker er det også, sier han, noe den yngste av de tre jentene tydeligvis synes er en god idé!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken