Klare for «Jentetråkken»

I morgen er det klart for sykkelløpet der jenter i alle aldre kan velge mellom kort og lang løype ved Nordåsvannet. Emily Lindquist Solberg (t.v.), Lisbet Larsen og Emelie Røe Utvik skal alle delta.

I morgen er det klart for sykkelløpet der jenter i alle aldre kan velge mellom kort og lang løype ved Nordåsvannet. Emily Lindquist Solberg (t.v.), Lisbet Larsen og Emelie Røe Utvik skal alle delta. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

– Jeg kommer alltid sist. Men det gjør ingenting. Det viktigste er å kose seg, sier Lisbet Larsen.

DEL

75-åringen er klar for sin sjette sykkeltur i «Jentetråkken». Utstyrt med kurv og høyt styre skal hun sykle 22 kilometer langs Nordåsvannet.

Lisbet Larsen er den eldste som skal delta i morgen. Emily Lindquist Solberg er med sine snart ni år trolig den yngste.

– Jeg gleder meg, sier jenten som går i 3. klasse på Minde skole.

Hun skal debutere i den korte løypen, som er rundt åtte km lang.

– Emily har prøvesyklet traseen. Det gikk fint, det, sier pappa Nils Olaf Solberg, som er leder for sykkelløpet Bergen-Voss og sentral i arrangørklubben Bergen Cykleklubb (BCK).

Skaper sykkelglede

BCK arrangerte «Jentetråkken» første gang i 2004. Sykkelløpet for jenter har mellom 100 og 200 på startstreken.

– Jeg synes det bare er positivt med et eget løp for jenter. For meg har det vært en inspirasjon, mener Emelie Røe Utvik.

– «Jentetråkken» skaper sykkelglede. Det er ingen som tar tiden på deg. Det er et lavterskeltilbud til alle jenter der vi kan ha det kjekt sammen på sykkelen.

– Så det er ikke en «gammeldags» tanke at jenter trenger egne løp?

– Nei, jeg synes ikke det. Gutter er nok generelt mer opptatt av å konkurrere. De vil gjerne bli best. Jeg synes det er flott at vi har et eget tilbud til jenter der bare sykkelgleden står i fokus, mener 17-åringen fra Hop, som debuterte i «Jentetråkken» i 2012.

For henne ble det også en inspirasjon til å satse aktivt. Nå er hun faktisk på det norske juniorlandslaget i sykkel.

Trygt å delta

– Jeg tror at «Jentetråkken» kan få enda flere deltakere i årene som kommer. Det er for eksempel mange som deltar på spinning innendørs, men som nok gruer seg litt til å sykle ute i trafikken.

– Traseen i «Jentetråkken» går kun på sykkelstier. Det er derfor trygt å delta, mener Nils Olaf Solberg, og legger til:

– Så er det mat og drikke til alle etter målpassering. Kaker er det også, sier han, noe den yngste av de tre jentene tydeligvis synes er en god idé!

Artikkeltags