– Det er kjekt å ha en rytter å jobbe med. Jeg trente jo min første norgesmester i 1981, så det er lenge siden, ler Knut Bøe.

Han trente Vita Heine i 2016-sesongen, men i fjor ble Heine trent av Morten Mørland, mens Bøe hadde en sjelden pause som sykkeltrener.

I april byttet derimot Heine tilbake til Bøe som trener.

– Jeg savnet den gode dialogen jeg hadde med Knut. Han bor i samme gate som meg, så vi kan møtes når som helst. Å ha en sterk dialog er viktig for meg. Jeg er veldig fornøyd med Morten (Mørland), men når vi bare snakket på telefonen ble det litt annerledes, forklarer Heine.

Mørland bodde for øvrig på Østlandet.

– Har trenerbyttet sammenheng med at sesongstarten var litt tung?

– Det har en indirekte sammenheng. Når det ikke går så bra begynner du å lure på alt mulig og stiller kanskje mer spørsmål enn til vanlig, sier Heine.

Mer treningsmengde

65 år gamle Bøe – som for øvrig deltok i sykkel-VM i 1973 – er glad for å være tilbake som trener. Nå vil han at Heine skal litt opp i treningsmengde.

– Jeg er en trener som vil at vi skal trene mye. For to år siden var treningstimene mellom 1050 og 1100, og det har gått litt ned etter jeg sluttet, og det er vi i ferd med å rette opp. Jeg begynte jo midt i sesongen, så det blir en prosess, sier Bøe.

 

Heine sa opp jobben i fjor høst for å satse på fulltid. Et problem er at hennes lag Team Hitec er i økonomiske problemer, og rittkalenderen hennes er derfor ganske amputert.

– Det blir litt lite ritt frem til VM, så det er dumt. Jeg må prøve å finne en løsning, kanskje flere ritt med landslaget.

Bronse på NM-tempoen

33-åringen vant bronse på torsdagens tempo i sykkel-NM.

– Jeg er egentlig ikke fornøyd. Jeg syklet et veldig hardt etapperitt i England forrige uke, og følte meg fortsatt litt sliten.

På fredagens gateritt ble hun nummer åtte, og søndag sykler hun fellesstarten i NM.

– Jeg har troen på Vita fremover. Vi må bare være tålmodig, sier landslagstrener Carl Erik Pedersen.