Vita Heine vant NM-fellesstarten

Vita Heine gikk i brudd allerede etter to-tre runder, og vant et suverent gull i søndagens fellesstart.

Vita Heine gikk i brudd allerede etter to-tre runder, og vant et suverent gull i søndagens fellesstart. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Bergen CK-syklisten tok søndag sin tredje medalje i sykkel-NM.

DEL

– Det var hardt å ligge alene. Jeg må takke laget for dette, de hjalp godt til bak. Dette var en lagseier. Det var flere sterke jenter i feltet, så sjansen min lå i å gå tidlig, sa gullvinneren til TV 2 etter målgang.

Heine ble tidlig med i et brudd i søndagens fellesstart. Omtrent halvveis i rittet bestemte Heine seg for å rykke fra de andre, noe hun lyktes med. Derfra og ut var seieren aldri truet, og i mål var Heine nesten et minutt foran sølvvinner Miriam Bjørnsrud. Katrine Aalerud ble nummer 3.

– Dette var stort. Vi gjorde det vi hadde planlagt, og det var kjekt at Vita klarte det. Vita la inn en god søknad om OL, og leder an i kampen om å få en OL-plass. Men det skal kjøres flere ritt og det er flere som er med i diskusjonen, sa Karl Lima, sportssjef i Team Hitec Products, etter løpet.

Heine har vunnet gull i tempo og sølv fra gaterittet tidligere i NM. Dermed reiser hun fra Bodø med tre NM-medaljer.

– Hun vant de to viktigste rittene. Du kan si at fellesstarten er det aller største, og så kommer tempo. Gaterittet er ikke så viktig slik som vi ser det, men det var kjekt å vise at hun behersker det også, sier Knut Bøe, trener for Heine.

– Vita har vist seg som den beste norske syklisten nok en gang denne sesongen, legger han til.

Herrenes fellesstart starter klokken 12.45 søndag.

Artikkeltags