Kan få sjansen i Tour de France

Odd Christian Eiking fra Askøy kan endelig få sjansen på den aller største scenen.

Odd Christian Eiking fra Askøy kan endelig få sjansen på den aller største scenen. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Laget til Odd Christian Eiking har fått plass i verdens største sykkelritt.

DEL

Det skriver TV 2.

– Det var en kjempegledelig nyhet. Jeg hadde trodd vi skulle få det, men man vet aldri før det er helt sikkert, sier Eiking til kanalen etter at det ble klart at laget hans, Wanty – Groupe Gobert, er tildelt et såkalt wildcard i neste års utgave av Tour de France.

Det er i utgangspunktet 18 lag som er forhåndskvalifisert til rittet. Eikings lag var ikke et av disse og var avhengig av å få en av de fire friplassene som arrangøren deler ut.

Dersom Eiking blir plukket ut som en av de ni rytterne laget hans kan stille med i Tour de France skal den 24 år gamle askøyværingen endelig få prøve seg på den største scenen til sommeren.

Mange trodde at han skulle få prøve seg allerede i 2018, men kort tid før rittet fikk han sjokkbeskjeden – han ble vraket.

– Jeg synes bare hele opplegget er rart. Jeg har vært med på alle løypegjennomganger, høydesamlinger og andre forberedelser i forkant. Og så, elleve dager før det starter, så får jeg beskjed om at jeg ikke er med. Jeg har ikke fått noen hint om at dette ville bli utfallet, sa Eiking til BA da.

Begrunnelsen var at det var at det var for mye usikkerhet knytte til Eikings form foran rittet. Laget fryktet at han ikke ville være i stand til å fullføre det 21 etapper lange rittet.

– Nå må jeg være litt mer ydmyk og si at det ikke er sikkert at jeg er med før jeg er med. Det er planen min å delta, noe også laget sier, men jeg må få gjort ting riktig, sier Eiking til TV 2.

Dersom han får stille til start er det ingenting galt med selvtilliten. Overfor kanalen proklamerer han at han går for etappeseier dersom han får sjansen.

Da Eiking ikke fikk kjøre Tour de France i fjor slo han like godt til med en etappeseier i Tour de Wallonie i stedet. Et etapperitt over fem etapper i Belgia.

Artikkeltags