Eiking og Heine til VM

Askøyværingen Odd Christian Eiking er klar for et nytt sykkel-VM. (Foto: Marit Hommedal/NTB scanpix)

Askøyværingen Odd Christian Eiking er klar for et nytt sykkel-VM. (Foto: Marit Hommedal/NTB scanpix) Foto:

Av

Odd Christian Eiking og Vita Heine er klar for årets sykkel-VM. – Jeg håper jeg klarer å finne på noe!

DEL

Det sier Eiking, som ikke akkurat ble sjokkert over at han var med. Det var ingen hemmelighet at askøyværingen ville passe bra i den kuperte fellesstart-løypen i Innsbruck.

– Det var ikke noe sjokk for meg å være med, nei! Jeg har vært ganske trygg på den plassen i hele år, sier Eiking til BA.

– Håper og tror på fri rolle

Edvald Boasson Hagen blir kaptein for det norske herrelaget i sykkel-VM i Østerrike. Det ble bekreftet da Norges Cykleforbund kunngjorde sitt VM-uttak torsdag ettermiddag.

Det betyr ikke at Eiking ikke kan finne på noe sprell for seg selv!

– Som jeg ser det, blir det vanskelig for oss å hevde oss, vi er ikke favoritter på noen måte. Men i et VM kan alt skje. Jeg håper å være i god nok form til å finne på noe i den løypen.

– Jeg håper og tror at jeg kan få en fri rolle, så får vi se når taktikken legges, sier Eiking.

Mageproblemer

Mageproblemer har skapt trøbbel for ham i hele år. Eiking håper det verste er over, men man har ennå ikke funnet ut av årsaken til problemene.

– Jeg har følt meg bedre i det siste. Jeg er ikke helt på topp, men det er fortsatt fire uker til VM. Det har vært grådig irriterende, medgir han.

Eiking, som i år meldte klubbovergang til Fana IL, skal sykle ritt i Belgia og Italia for VM tar til. Wanty-Groupe Gobert-syklisten håper å spisse formen best mulig på den tiden.

– Boasson naturlig kaptein

Foruten Boasson stiller Norge med Sven Erik Bystrøm, askøyværingen Odd Christian Eiking, Carl Fredrik Hagen, Markus Hoelgaard og Vegard Stake Laengen på herrenes fellesstart søndag 30. september.

– Dette er et erfarent lag som kan prestere bra, selv om vi ikke har det samme favorittstempelet på oss som tidligere. Edvald Boasson Hagen blir en naturlig kaptein for gruppen med sin enorme erfaring, og vi håper han kan lede laget til en god plassering, skriver sykkelforbundet i sin vurdering.

Det ble tidlig klart at en storrytter som Alexander Kristoff ikke blir med til VM, ettersom løypen i østerrikske Innsbruck er av det kuperte slaget.

Kristoff tok VM-sølv på fellesstarten i Bergen i fjor, bak slovaken Peter Sagan.

Norge stiller ikke med herreryttere i temporittet på elitenivå i årets VM.

I U23-klassen får Idar Andersen, Tobias Foss, Andreas Leknessund, Torjus Steen og Rasmus Fossum Tiller sjansen på fellesstarten. Foss og Leknessund sykler også tempo.

Kvinnelaget til fellesstarten består av Susanne Andersen, Stine Borgli, bergenseren Vita Heine, Ingrid Lorvik og Katrine Aalerud.

Artikkeltags