– Det er noe å fortelle barnebarna!

Kristoffer Skjerping fra Sotra tok to norske temporekorder denne uken.

Kristoffer Skjerping fra Sotra tok to norske temporekorder denne uken. Foto:

Sotrastrilen ville gjerne i historiebøkene. Nå har Kristoffer Skjerping (25) tatt to norgesrekorder på tempo.

DEL

Onsdag smalt den første under norgesrekordforsøkene i Re i Vestfold. CK Sotra-syklisten Skjerping, som neste år skifter kontinentallag fra Joker Icopal til Uno-X, prøvde seg på 10 kilometer. Rekorden fra 2010, signert Reidar Borgersen (38, også en meget habil skøyteløper), ble knust. Skjerping tikket inn på 11.19,18 – en nesten 40 sekunders (!) forbedring.

Dagen etter sto 20-kilometeren for fall. Samme Borgersen hadde rekorden, og var til stede i Vestfold. Der så han at Skjerping tok den også. 2011-rekorden ble slettet med tiden 23.20,20.

– Ganske kult

– Veldig gøy! Det var ikke noen selvfølge at det skulle gå, men man bør helst være trygg på at man klarer rekordene når man setter i gang apparatet som kreves for å få godkjente norgesrekorder, smiler Skjerping til BA.

– 10-kilometeren gikk jo best, jeg var veldig heldig med forholdene. På torsdag blåste det mer, men det gikk! Jeg synes det er ganske kult å gå inn i historiebøkene. Det er klart; det er ikke det samme som å sette norske rekorder i friidrett, men det er gjevt, dette også. Det er noe å fortelle barnebarna om, humrer Skjerping, som har bosatt seg østpå.

Skifter klubb

1. januar er han klar for Uno-X, etter to år i Joker. Han var også i Joker i tre år før han prøvde seg på et proffeventyr i Cannondale-Garmin. Det ble to skuffende år.

– Jeg har ingenting negativt å si om Joker, men i blant trenger man nye impulser og utfordringer. Derfor bytter jeg. Jeg trenger en forandring. Det er fort gjort å gro fast i samme rutiner og rytmer. Jeg har lyst til å bli en bedre syklist, og jeg tror også jeg får noen flere muligheter til å utvikle meg i Uno-X, forklarer Skjerping.

Også Bergen CK- og Team Hitec-syklisten Vita Heine (33) har tatt norsk rekord. Sist lørdag syklet hun inn til 38.15,40 på 30 kilometer, en forbedring på tre og et halvt minutt fra 2015-rekorden!

Artikkeltags