Mentoren stjal showet fra de unge

Kristoffer Skjerping kom til mål i ensom majestet i Ringerike Grand Prix søndag.

Kristoffer Skjerping kom til mål i ensom majestet i Ringerike Grand Prix søndag. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Kristoffer Skjerping (26) har en mentorrolle i sitt nye lag, men i Ringerike Grand Prix viste han at de eldste er best.

DEL

Sotrastrilen tok sin første seier i et slik selskap siden da han vant en tempoetappe i Tsjekkia Rundt for snart tre år siden. 26-åringen er den del av det norske kontinentallaget Uno X Development Team, som skal få frem nye unge norske storsyklister.

– Rollen min er jo å være en mentor for de unge, men det er jo viktig å vise seg frem av og til. Det er viktig for respekten i laget, slår Skjerping fast.

Kjente på vinnerfølelsen

Allerede etter fem mil kom ni mann seg av gårde i et brudd, og hadde en ledelse på over fem minutter på et tidspunkt. Da forspranget var minsket til ett minutt, stakk Skjerping fra utbrytergruppen. Den ledelsen holdt helt til mål.

– Jeg skjønte etter hvert at jeg kom til å vinne. Det er en spesiell følelse, sier den lokale syklisten, som be hyllet av samboeren og lagkameratene etter målgang.

For den tidligere Cannondale-proffen har virkelig lengtet etter å klatre til topps på pallen igjen.

– Dette betyr utrolig mye for meg, og det visste mine nærmeste. Det er jo dette jeg også trener for hver eneste dag, selv om jeg skal være en mentor for de unge på laget vårt også, slår han fast.

Glad samboer

– Jeg har hatt en veldig tung sesongstart, så da spør man jo seg selv om man har mistet det helt. Da er følelsen av å lykkes helt fantastisk, legger Skjerping til.

En av dem som kan bekrefte at syklisten har hatt noen tunge stunder de siste årene, er samboeren hans Miriam Bjørnsrud. Hun er også tidligere syklist.

– Jeg kan ikke si annet en at det er skikkelig fortjent. Han har jobbet knallhardt mot å få til et resultat. Det har aldri klaffet og det er stang-ut selv om formen har vært på plass. Det er mye som skal stemme i konkurranse. At det klaffet så bra i dag, med så mye kjente til stede, var kjempegøy, sier Bjørnsrud til nettstedet Procycling.

Artikkeltags