Disse får du ikke se i VM

Vincenzo Nibali gratuleres av podiumdamene etter at han vant den 16. etappen av Giro d'Italia i år. Under VM i Bergen blir verken podiumdamer eller italieneren å se. (Akrivfoto: NTB scanpix/AP)

Vincenzo Nibali gratuleres av podiumdamene etter at han vant den 16. etappen av Giro d'Italia i år. Under VM i Bergen blir verken podiumdamer eller italieneren å se. (Akrivfoto: NTB scanpix/AP)

Verken podiumdamene eller den største italienske sykkelstjernen blir å se under VM i Bergen.

DEL

Vincenzo Nibali (32) har stått på pallen i Giro d’Italia og Vuelta a Espana denne sesongen, men kommer ikke til VM i Bergen. Det også for lengst bestemt at mesterskapet ikke skal ha podiumdamer, slik de fleste store sykkelritt har.

Nibali ville trolig bli kaptein for det italienske laget under mesterskapet i Bergen, 32-åringen har en enorm status i hjemlandet. Men da feltet skulle ned fra fjellet El Cordal på den nest siste etappen av Vuelta a Espana, falt Nibali.

Han ble skadet i ribbena, og det gjorde lysten til å delta i VM enda mindre. Klatreren mener at løypen på fellesstarten i Bergen passer klassiker-rytterne og spurterne best.

– Passer ikke meg

– Jeg må ta hensyn til kroppen min, og smertene jeg har i ribbena. Jeg har også snakket med landslagssjefen om løypen i Bergen. Jeg forsto at det ikke var en løype som passet for meg, og hva skulle da rollen min bli, spør Nibali til den italienske sportsavisen La Gazetta dello Sport.

Vincenzo Nibali

Alder: 32 år

Høyde: 1,81 meter

Nasjonalitet: Italiensk

Lag: Bahrain-Merida

Meritter: Sammenlagtvinner Tour de France 2014, sammenlagtvinner Vuelta a Espana 2010 og sammenlagtvinner Giro d'Italia 2013 og 2016. Italiensk mester i 2014 og 2015.

Torsdag tar Italia ut sin endelige tropp til VM. Der blir altså ikke Nibali med.

– Jeg har snakket med Vincenzo og hans trener. Dessverre ble krasjen avgjørende for hans beslutning, sier Italias landslagssjef, Davide Cassani, til avisen.

Spår Edvald blant favorittene

Italia har en rik VM-historie, men har ikke vunnet regnbuetrøyen siden 2008 da Alessandro Ballan vant på hjemmebane. Heller ikke i år spår ekspertene at en italiener vil stå på toppen av pallen, men sjefen er optimist.

– Dette blir det sterkeste laget jeg har ledet i et VM, selv om andre er favoritter. Da snakker jeg om Peter Sagan, Greg Van Avermaet og Edvald Boasson Hagen. Nesten hele det belgiske laget kan vinne tittelen. Det blir ikke lett for oss, men jeg føler meg heldig. Rytterne mine er sterke og smarte. De vet at samholdet vil bli deres styrke, mener Cassani.

Ett land nytt land som er klar med sin liste, er Polen. Landet, som kjempet med Norge om å få den siste plassen med en kvote på ni ryttere, har blant andre VM-vinneren i 2014 blant de seks, Michal Kwiatkowski. Han får med seg lagkameratene fra Team Sky Michał Golas og Lukasz Wisniowski. I tillegg Rafał Majka (Bora-Hansgrohe), Maciej Bodnar (Bora-Hansgrohe) og Maciej Paterski (CCC Sprandi Polkowice) på laget.

Artikkeltags