Hitec Products-rytteren vant med hele 3,29 minutter foran Susanne Andersen og Stine Borgli på henholdsvis sølv- og bronseplass.

– Jeg tenkte egentlig ikke så offensivt de første rundene, og jeg tenkte kanskje at noen av lagvenninnene mine skulle få mulighet til å gå i brudd, forteller Heine til BA.

Til slutt var det likevel hun som kunne suse inn til mål helt alene.

– Katrine Aalerud (Virtu Cycling)  støtet omtrent 55 kilometer før mål, og jeg ble med henne, forteller Heine.

Rundt 30 kilometer senere bestemte hun seg for å dra ifra.

– Jeg ville unngå en spurt med henne, så da bestemte jeg meg for å støte.

Derfra og inn syklet 33-åringen alene og sikret seieren for tredje året på rad. Heine vant også i 2016 og 2017. Da vant hun i tillegg gullet på tempo.

Les også: Gjorde nytt trenerbytte

Skuffende sesongstart

Heine var svært fornøyd med søndagens seier etter at hun skuffet på tempoen på torsdag. Der ble det bronsemedalje i år.

– Jeg har jo vunnet den to ganger før, og da har man forventninger om bedre prestasjoner, forklarer hun.

Søndagens seier gir motivasjon etter en skuffende sesongstart.

– Det er selvfølgelig stort for meg. I tillegg er det en bekreftelse på at treningen de siste to månedene har vært bra. Det ser ut til at den tunge trenden har snudd, så nå gleder jeg meg til høstsesongen.

Heine håper også at prestasjonen er god nok til å bli tatt ut til EM og VM som blir arrangert i henholdsvis august og september.

– Mange sterke fra Bergen

Det var flere bergensere som gjorde det godt under fellesstarten på søndag. Bergenser Ingrid Moe (Hitec Products) havnet på en solid fjerdeplass, mens Caroline Thorvik Olsen fra Bergen CK endte på en 8. plass under fellesstarten.

– Det er gøy å se at vi er mange sterke fra Bergen på damesiden nå. Jeg håper det blir flere unge jenter som satser på sykkel fremover, sier norgesmester Heine.

I herreklassen havnet Kristoffer Skjerping nede på en 29. plass.