Vita Heine med overraskende seier. Men så smalt det.

Vita Heine må ta en liten pause, men lover å snart være tilbake med teipet finger!

Vita Heine må ta en liten pause, men lover å snart være tilbake med teipet finger! Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Vita Heine (34) har endelig fått fart på proffkarrieren, og vant i Tyskland før helgen. Men så var uhellet ute.

DEL

– Det var en som bremset brått foran meg i en utforkjøring, forklarer den latviskfødte bergenssyklisten, som mandag var på vei hjem til Bergen med et brudd i venstre lillefinger etter kollisjonen på den fjerde etappen på Thüringen Ladies Tour.

– Jeg har operert og fått satt inn en skrue. Forhåpentligvis kan jeg kaste gipsen, teipe godt og være på sykkelen igjen om en ukes tid. Og da skal det gå greit, da taper jeg ikke så mye. Jeg har jo ikke tid til dette nå, sier den sympatiske Fana-rytteren.

Gikk solo til seier

For i vår har det virkelig løsnet for Heine. Hun vant først en etappe i Tour of Uppsala i mai, før hun overraskende vant tredje etappe i store Thüringen Ladies Tour på torsdag.

– Etappeseieren der gir meg masse selvtillit, noe jeg ofte har manglet. Men nå viste jeg at jeg faktisk kan slå mange av verdens beste.

– Flere av de jeg virkelig ser opp til, de som pleier å hevde seg i verdenstoppen, kom bort til meg etter seieren torsdag og gratulerte og sa de var imponert og slikt. Og det tar jeg med meg. Jeg er visst sterkere enn jeg har trodd, sier Heine, som gikk solo til etappeseieren i Tyskland.

Slitsomt proffliv

34-åringen begynte ikke med sykling før i 2010, altså som 25-åring. Hun er nå inne i sin fjerde sesong som proff, men det er ikke noen dans på roser å satse full tid som damerytter i Norge. Spesielt ikke når det eneste profflaget, Team Hitec, så vidt unngikk konkurs i vinter.

– Vi har tatt inn fire helt ferske ryttere, de er førsteårs senior. Supre, lovende jenter, men det tar tid å venne seg til profflivet og ikke minst lengre ritt. Så laget er nok svekket, sier hun.

Skryter av Fana

Men på ett område er støtten blitt bedre, og det er fra hennes amatørklubb Fana. Dit gikk hun fra Bergen CK i vinter, og i Fana har de tilgang på en del ressurser hun trenger.

– De hjelper meg med osteopat, lege og treningsveiledning. Dessuten har de skaffet meg en laktatmåler, slik at jeg kan få rett treningsintensitet, forklarer hun.

Artikkeltags