I romjulen kåret BA og Olympiatoppen – for 13. gang – Hordalands største idrettstalent i året som gikk. På toppen av listen for 2017 er Anna Dorthea Espevik (styrkeløft), Pål Haugen Lillefosse (friidrett), Rikke Nygård (fotball), Synnøve Medhus (frikjøring) og Vetle Bergsvik Thorn (triatlon).

Disse fem får 10.000 kroner hver av Sparebanken Vest, og pengene blir utdelt på BAs talentseminar 8. mars, på Scandic Hotell i Håkonsgaten. Meld deg på her!

Dette er ikke bare en «happening» for de heldige prisvinnerne. Her er alle velkomne!

– Elsket å trene

BA, Sparebanken Vest og Scandic inviterer hele Idretts-Bergen, ikke minst alle unge idrettsutøvere, til Scandic torsdag 8. mars. For her blir det mer enn prisutdeling.

Det er 6. gang BA arrangerer inspirasjonsseminar i forbindelse med talentprisen. Denne gangen er det tidligere Liverpool-spiller John Arne Riise som skal være foredragsholder.

– Mitt største ønske er å hjelpe andre til å oppnå drømmene sine. Jeg håper at noen kan bli inspirert av det jeg forteller, sier Riise til BA.

Den tidligere Liverpool-spilleren har alltid vært ekstrem. Det legger han ikke skjul på.

– Jeg trente 21 økter i uken fra jeg var 13 år. Det var ingen som ba meg om å gjøre det. Jeg gjorde det fordi jeg elsket å trene, forteller Riise.

– Jeg kunne aldri bli en Messi som driblet og diblet, men jeg var opptatt av å utvikle de styrkene jeg hadde. Jeg var relativt raskt og hadde et godt venstrebein. Det gjorde at jeg fikk mer ut av karrieren min enn jeg hadde trodd var mulig, legger han til.

Takle motgang

Sunnmøringen dro til Monaco allerede som 17-åring. Det var en tøff verden som møtte ham i fyrstedømmet ved Middelhavet. Ikke kunne han fransk, og han skulle bo alene for første gang. Han har fulgt med på debatten som raser om barnefotballen i Norge. Hva er best for norske talenter? Bli i Norge eller reise til europeiske klubber med fotballakademier?

– Det finnes ikke et fasitsvar på det spørsmålet. Det handler i bunn og grunn om hva man vil ofre. Jeg skal fortelle litt om det i foredraget mitt.

– Jeg var mentalt sterk, trente hardt og visste hva jeg ville. Da funker det ute, men det er andre som trenger foreldrene i nærheten og tryggheten i et lokalmiljø. Det er ikke noe som er rett eller galt. Vi er alle forskjellige.

– Jeg har gått min egen vei. Det har alltid vært folk som har sagt at jeg ikke er god nok, men jeg har alltid hatt troen på meg selv. Jeg har satt meg mål siden jeg var 14 år og oppnådd det jeg har villet. Det å takle motgang, og gjøre det til noe positivt har vært viktig for meg. Det vil jeg fortelle om, og jeg håper noen kan hente inspirasjon i min historie, forklarer han.

Meld deg på talentseminaret her!