Åge Hareide til BAs talentseminar

Åge Hareide blir foredragsholder under årets talentseminar.

Åge Hareide blir foredragsholder under årets talentseminar. Foto:

Danmarks norske landslagssjef er foredragsholder når BAs talentseminar går av stabelen 8. april.

DEL

Åge Hareide har vært fotballtrener på toppnivå i over 30 år. Han var norsk landslagssjef i perioden 2004-2008, og har vært dansk landslagssjef siden 2015. Som klubbtrener har Hareide vunnet seriegull i både Norge (Rosenborg), Danmark (Brøndby) og Sverige (Helsingborg og Malmö).

Mandag 8. april kommer han til Scandic Håkonsgaten for å tale under BAs årlige talentseminar.

– Hvis jeg kan hjelpe norske talenter ved å dele litt av min erfaring fra toppfotballen, så gjør jeg gjerne det. Jeg har noen tanker om hvordan man bør jobbe med talenter, og jeg har sett hvordan man jobber med unge spillere i Sverige og Danmark, sier Hareide.

Talentseminaret er gratis for alle. Har du ikke meldt deg på, kan du gjøre det her!

Kan vi lære av svenskene?

Det har for lengste blitt en vane at vi nordmenn distanserer svenskene i skisporet, men på fotballbanen er de blågule fortsatt å regne som storebror.

Sverige og Danmark har i en årrekke vært godt representert i de største ligaene i Europa. Kan vi lære noe av dem når det kommer til talentutvikling? Det er teamet under årets talentseminar.

– Det er et vanskelig, men interessant tema. Det er en del tilfeldigheter inne i bildet. Mye er likt, men noe er også ulikt. I Sverige starter man for eksempel tidlig med taktisk skolering av unge spillere, forteller Hareide, som sammenligner talentarbeid med skolegang.

– Fotball er akkurat som skolen. Man må lære basiskunnskapene før man kan bli virkelig god. En viktig faktor da er å ha en god lærer/trener, sier 65-åringen.

– Vær tålmodig

Som øverste ansvarlig for verdens for tiden tiende beste landslag, har Hareide følgende råd til norske talenter:

– Det hjelper ikke å trene mye, dersom man ikke trener riktig. Vær tålmodig og dedikert. Cristiano Ronaldo hadde ikke vært der han er i dag uten en gjennomtenkt og dedikert treningshverdag, sier Hareide.

Bli med, og hør en av tidenes beste norske trenere dele av sin erfaring. Meld deg på talentseminaret her!

Artikkeltags