Talentene fikk premie: – Dette kommer godt med

De fem øverste i BAs talentkåring for 2017 er Anna Dorthea Espevik, Synnøve Medhus, Rikke Nygard og Pål Haugen Lillefosse som fikk 10.000 kroner hver fra Sparebanken Vest. Vetle Bergsvik Thorn var ikke til stede under utdelingen.

De fem øverste i BAs talentkåring for 2017 er Anna Dorthea Espevik, Synnøve Medhus, Rikke Nygard og Pål Haugen Lillefosse som fikk 10.000 kroner hver fra Sparebanken Vest. Vetle Bergsvik Thorn var ikke til stede under utdelingen. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Torsdag fikk de fem beste i BAs talentkåring utdelt pengepremien på 10.000 kroner. Den gir ekstra motivasjon for fotballspiller Rikke Nygard.

DEL

I romjulen ble BAs årlige kåring av de største idrettstalentene i Hordaland gjort. Torsdag fikk de fem beste i kåringen utdelt pengepremien på 10.000 kroner fra Sparebanken Vest under årets talentseminar. Det er dyrebare kroner for de unge talentene.

– Pengene kommer godt med for videre satsing og reiser, sier jenten som toppet hele kåringen, styrkeløfter Anna Dorthea Espevik, som får støtte fra de andre vinnerne.

Tredjeplassen i kåringen gikk til Arna-Bjørnar-spiller Rikke Nygard.

Går for medalje i Toppserien

– Det var stort for meg å komme med i kåringen, og det gir motivasjon til å satse videre, sier hun til BA.

I tillegg til å være selvskreven i Arna-Bjørnar-troppen, spiller Nygard på J19-landslaget og var kaptein da J17-landslaget tok bronse under sommerens EM. Sesongoppkjøringen har imidlertid ikke vært helt problemfri for 17-åringen.

– Jeg brakk armen for noen uker siden og kom tilbake i trening igjen for bare en uke siden, forteller hun.

Sesongoppkjøringen til laget har likevel vært god.

– Vi vant blant annet over Røa og spilte uavgjort mot Stabæk på La Manga.

Nå satser laget på å bedre fjorårets 6. plass i Toppserien.

– Vi går for medalje i år, sier en ambisiøs Nygard.

Hun går andre året på toppidrett ved Tertnes videregående skole, men er ikke i tvil om hva som er drømmen etter det: Utlandet.

– Maren Mjelde er mitt store forbilde, og jeg kunne godt tenke meg å spille for Chelsea i England, sier Nygard.

Et annet kortsiktig mål er å kvalifisere seg til EM-sluttspill med J19-landslaget til sommeren.

John Arne Riise holdt foredrag

Under talentseminaret var det i år tidligere fotballspiller John Arne Riise som talte om sin karriere. Han fortalte blant annet om hvordan han selv endte opp med å reiste til Monaco allerede som 17-åring, og siden endte opp med en eventyrlig karriere i Liverpool.

Riise rådet flere talenter til å reise ut.

– Ta sjansen! sa han til de fremmøtte, som besto av både foreldre, trenere og unge beundrere.

Sunnmøringen fortalte også at han startet med å trene 21 timer i uken som 13-åring – fordi det var det han likte best. Han var likevel forsiktig med å komme med noen oppskrift på en god karriere til de unge tilhørerne.

– Det finnes ingen fasit på hva man skal gjøre for å bli god. Likevel er man nødt til å ha tro på seg selv. Dessuten vil hardt arbeid alltid betale seg, sa Riise.

Artikkeltags