Med både Andreas Ungesson og Victor Sandberg ute med skader, har det hvilt et stort ansvar på Eivind Tangens skuldre på backposisjon i FyllingenBergen.

Søndag innfridde ligaens tredje mestscorende spiller med åtte mål i seieren over Bækkelaget. Men i neste kamp må FyllingenBergen klare seg uten lagets viktigste spiller.

Årsaken til det er det røde kortet han pådro seg i en hard takling i kampens siste minutt. Det betyr trøbbel for Fyllingen.

– Det blir vanskelig, det er klart. Det er vår viktigste spiller, så det blir en stor utfordring for oss, sier Fyllingen-trener Vidar Gjesdal.

Tøff, men ikke stygg

Eivind Tangen selv var ikke klar over regelen om at rødt kort i kampens siste minutt medfører karantene, og blir skikkelig irritert når BA gjør ham oppmerksom på det.

– Det var jo utrolig dritt. En skikkelig dum regel. Taklingen var kanskje tøff, men ikke stygg. Hvis jeg hadde gjort det samme i starten av kampen hadde jeg ikke fått rødt kort, sier Tangen.

Nå er det bakspiller Eirik Engelsen, og kantspiller Fredrik Mossestad som må fylle Tangens sko i bortekampen mot Arendal kommende helg. Gjesdal tror det blir en tøff oppgave for de to.

– Det kommer til å være høye odds på oss der nede, sier han.

Tangen selv gleder seg imidlertid til å se om Mossestad er klar for oppgaven.

– Han skryter hele tiden på trening av at han kan spille back, så nå får han sjansen sin. Hvis han spiller bra, og overbeviser Vidar, så skal han heller få plassen min, humrer Tangen.

Lettet over to poeng

Til tross for at søndagens kamp fikk en kjedelig slutt for Tangen, er han lettet over at det til slutt ble to poeng i en kamp der Fyllingen aldri klarte å riste av seg gjestene skikkelig.

– Vi har ledet mange ganger med et par mål tidligere, og rotet det bort mot slutten. Det gjorde vi ikke denne gangen, og det er bra. Det viktigste er ikke måten vi vinner på, men at vi vinner, sier Tangen.

Trener Gjesdal er fornøyd med uttellingen de siste kampene. Fire seire på fem kamper er godkjent, i følge Gjesdal.

– Vi mangler to viktige spillere, og er et redusert lag. Likevel har vi vært bra. Jeg er veldig fornøyd med at vi har tatt så mange poeng med det laget vi har. Prestasjonen i dag var ikke så bra, men poengene var veldig viktig for oss.

fakta

FyllingenBergen – Bækkelaget 24–22 (12–9)

Eliteserien menn, Framohallen, 335 tilskuere. Dommere: Jo Are Johannessen og Tom Larsen

Utvisninger: Fyllingen 3x2 min., Bækkelaget 1x2 min.

Rødt kort: Eivind Tangen

Toppscorer Bækkelaget: Nicolay Hauge 6

Fyllingen: Eivind Tangen 8, Tore André Lunde 5, Fredrik Mossestad 4, Joakim Stenqvist 2, Andreas Gjeitrem 2, Iben René Hvidsten 2, Eirik Engelsen 1