Vadmyra tapte 6–7 mot Solør i finalen av NFF Futsal Cup søndag. Eliteserien har eksistert siden 2008, men det er første gang det blir arrangert NM-cup.

Bergenserne har hatt en tung sesong i eliteserien i futsal der de ligger nest sist, med fem poeng på ni kamper. Solør har gjort det bedre, og ligger på 5. plass i eliteserien med 16 poeng på ti kamper. Cupfinalen var en sjanse til å få en opptur.

– Vi fikk en kanongod start, og ledet 4–1 til pause. Likevel klarer vi å rote det bort. Nå er det bare bittert, sukker Vadmyra-keeper Daniel Solvang til BA.

RASTE SAMMEN

Vadmyra ledet altså 4–1 til pause, men det ble spenning i kampen etter at Solør fikk to reduseringer tidlig i 2. omgang. André Haaland roet Vadmyra-nervene da hans satte inn 5–3.

Åtte minutter før slutt reduserte Solør igjen, og da kom scoringene tett. Rett etterpå utlignet den gamle Vålerenga-helten Bjørn Viljugrein til 5–5.

Skogvang sendte Vadmyra opp igjen i ledelsen like etter. Målet kom etter en gedigen keepertabbe fra kollegaen i Solør-målet.

SKUFFET GJENG

Tre minutter før slutt fant Solør veien til nettmaskene igjen. Solørs opphenting ble komplett da kampens store spiller Abdurahim «Ibba» Laajab Solør sendte opp i ledelsen et par minutter før slutt med sitt. Det ble kampens siste scoring, og den første vinneren av NFF Futsal Cup kom altså fra feil side av fjellene.

– Det er en svært skuffet gjeng som reiser hjem til Bergen nå. Vi kunne vunnet dette, sier lagleder Kim Bøyum.

Vadmyra slo Lier i kvartfinalen og Nordpolen i semifinalen. Begge lagene spiller i 1. divisjon.