Gå til sidens hovedinnhold

Tar over søsterens VM-plass

Artikkelen er over 7 år gammel

Da søsteren ble syk, steppet Monica Waage Johannessen (BSC) inn.

I dagens papirutgave forteller BA om BSC-svømmer Cecilie Waage Johannessen (23) som måtte trekke VM-kandidaturet sitt på grunn av bihulebetennelse.

Uttaket til sommerens VM i Barcelona ble offentliggjort av Norges Svømmeforbund i dag, og da ble det klart at tvillingsøster Monica Waage Johannessen (BSC) tar over plassen.

– Det var egentlig ingen andre alternativ, ettersom Monica var den eneste som har klart B-kravet og var kvalifisert, sier landslagssjef Petter Løvberg til BA.

SVEKKET STAFETTLAG

Svømmeforbundet jobber for å få et stafettlag til Rio-OL i 2016. Det var derfor lite aktuelt å ikke ta henne ut.

– Hun var i utgangspunktet reserve til stafettlaget. Hvis ikke hun hadde stilt, hadde vi ikke hatt mulighet til å stille lag, forklarer Løvberg.

Landslagssjefen er imidlertid ærlig på at stafettlaget er svekket uten søsteren Cecilie Waage Johannessen.

– Det er ikke til å legge skjul på at vi har mistet det sterkeste kortet i Cecilie. At hun er borte svekker nok laget med ett sekund, sier Løvberg.

Han mener årets VM blir en god mulighet for stafettjentene å skaffe seg erfaring.

– Vi har mål om topp 16, og vil vise et signal om at vi vil satse på et lag frem mot Rio. Det kommer et nytt VM om to år, og stiller vi der og kommer blant de tolv, blir vi automatisk tilbudt plass i OL, utdyper landslagssjefen.

FLERE LOKALE

Monica Waage Johannessen er for tiden på treningsleir i Frankrike og har ikke besvart BAs henvendelser tirsdag ettermiddag.

To andre lokale svømmere har også fått VM-billett:

Lavrans Solli (BSC) er tatt ut på 50 og 100 meter rygg, mens sotrajenten med fortid i Vestkantsvømmerne, Henriette Brekke (Stavanger Svømme Club), er tatt ut på 50 meter bryst samt stafettlaget på 4x100 meter fri.

Av ikke-lokale utøvere er Ingvild Snildal (Asker Svømmeklubb) og Susann Bjørnsen (Setermoen Svømmeklubb) VM-klare.

Verdensmesterskapet blir altså arrangert i Barcelona, 28. juli-4. august.

Kommentarer til denne saken