Tatt på tyngden

131 kilo tunge Lars Rørbakken opplevde å bli en lettvekter da han målte seg mot verdenseliten. Likevel sikret han seg en sterk 9. plass. (Arkivfoto)

131 kilo tunge Lars Rørbakken opplevde å bli en lettvekter da han målte seg mot verdenseliten. Likevel sikret han seg en sterk 9. plass. (Arkivfoto) Foto:

Artikkelen er over 6 år gammel

Lars Rørbakken (131 kilo) opplevde å være den letteste i feltet da han fikk sin Champions League-debut i helgen.

DEL

– Jeg er vant til å være tyngst, men i Finland var jeg den letteste i feltet, sier en lattermild Rørbakken til ba.no

Han ble invitert til å delta i helgens Champions League-stevne i Baasa i Finland. Rørbakken beskriver Champions League som «det største bortsett fra Verdens sterkeste mann».

Selv om man er midtveis i mesterligaturneringen, tas det inn nye utøvere underveis i sesongen så fort de utmerker seg.

– Veldig få nordmenn har blitt invitert til dette. Det er jo ikke slik at man bare kan ta å melde seg på, men jeg ble nok invitert på bakgrunn av min 2. plass i det nordiske mesterskapet, forteller en tydelig stolt Rørbakken til BA.

Han var interessert i å finne ut hvordan han ligger an mot de aller beste i verden, etter å ha slått flere av de beste nordiske utøverne.

Han hadde som mål å havne blant de ti beste, og havnet til slutt på en sterk 9. plass.

– Det var utrolig gøy! De beste er et hakk bedre enn meg, men ikke så mye som jeg fryktet.

HOLDT FØLGE

I truckpull holdt Rørbakken følge med verdens nest sterkeste mann, Zydrunas Savickas, og ble slått med ett fattig sekund.

– Den kunne jeg ha vunnet. Jeg visste jeg var god, men de fleste er 40-50 kilo tyngre enn meg og fikk dermed en bedre start, sier Rørbakken, som er strålende fornøyd med egen innsats.

– Jeg kom på 2. plass i én øvelse, og 2. eller 3. plass i en annen. Jeg er litt usikker, fordi ikke alle snakker så godt engelsk, ler Rørbakken.

8. september skal han forsvare tittelen sin som Hordalands sterkeste mann.

Artikkeltags