Tertnes reiste til Kristiansand med fire strake seire i bagasjen, men fikk det som ventet tøft borte mot serieleder Vipers.

Det største problemet var elendig angrepsspill i starten av kampen. Med kun én scoring på de første 17 minuttene for Tertnes, dro hjemmelaget ifra tidlig i kampen.

– Vi står egentlig bra bakover, og slipper bare inn fire mål de første ti minuttene, men vi mangler mye fremover i starten av kampen. Vi er altfor forsiktig i duellspillet, sier Tertnes-trener Tore Johannessen.

Til pause var kampen langt på vei avgjort, med en 18-8-ledelse til vertene.

Imponert over 2. omgangen

2. omgang var egentlig en transportetappe for begge lag, men Tore Johannessen er imponert over hvordan Tertnes-spillerne i siste del av kampen.

– Vi er ikke fornøyd med kampen, på ingen måte. Men jeg er veldig fornøyd med hvordan vi opptrer i de siste 40 minuttene. Da skaper vi veldig mye fremover, sier Johannessen.

Vipers leder den norske eliteserien, og er på god vei mot seriegull. Derfor var ikke Johannessen noen slagen mann etter ellevemålstapet.

– Vi må huske hvem vi spiller mot. De har et helt annet ressursgrunnlag enn oss. Jeg er imponert at vi spiller så jevnt med dem som vi gjør i 2. omgang. Ja, kampen er allerede avgjort da, men Vipers holder oppe trøkket, og vi gir dem kamp, sier Tertnes-treneren.

Tertnes ligger på 4.-plass med 20 poeng etter 16 kamper.

Kampfakta

Vipers – Tertnes 33-22 (18-8)

Dommer: Roger Nestaas.

Toppscorer Vipers: Kristine Lunde-Borgersen 7.

Tertnes: Marie Davidsen – Vilde Ingeborg Johansen 7, Thea Stankiewicz 5, Celine Sivertsen 5, Mina Mjærum 2, Bodil Sørheim 1, Madeleine Hilby 1, Tina Abdula 1, Karoline Fantoft.

Utvisninger: Vipers 0, Tertnes 3 x2.min.