Tertnes mister keeperen

Sakura Hauge.

Sakura Hauge. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Sakura Hauge (27) går til Vipers Kristiansand.

DEL

Keeperen melder overgang til Vipers Kristiansand etter syv år i Åsane-klubben.

– Jeg vil takke for syv fine år i Tertnes, sier Sakura Hauge, som søndag tok bronsemedalje i serien sammen med resten av Tertnes-jentene.

Hun spiller enda noen kamper i Bergen. 2. april starter sluttspillet der Tertnes er i pulje med Nordstrand og Glassverket.

– Det er selvsagt trist at Sakura nå forlater oss. Men vi ønsker henne selvsagt fortsatt lykke til i Vipers, sier daglig leder i Tertnes, Lars Riis Ellingsen.

Han forteller om en frustrerende situasjon, der klubben sitter på både etablerte og kommende toppspillere, men kan miste flere enn Hauge siden klubben ikke har økonomi til å gå tidlig inn og tilby nye kontrakter.

– Vi er fullt klar over at usikkerheten har vært stor i spillerstallen. Vi har visst at dette kunne skje, og vi har vrt åpne på at vi ført må ha økonomien i orden før vi kan gå inn og tilby nye kontrakter. Sakura var innkalt til samtaler denne uken, men nå kom vi aldri så langt, og det beklager vi. Samtidig åpner jo dette mulighetene for andre og vil også kunne frigjøre midler fra vårt budsjett som kan omdisponeres, sier Riis Ellingsen.

OPPRINNELIG GNEIST-JENTE

Det er som kjent økonomisk krise i klubben. En rekke spillere i Tertnes har utgående kontrakter i år. Både trener Tore Johannessen og sentrale spillere har advart om at det kan bli spillerflukt om ikke ledelsen kommer igang med forlengelser og kan presentere et skikkelig opplegg for neste sesong. Klubben tok bronse i år, sølvet glapp mot Byåsen på søndag, og allerede nå skjer det det mange har spådd: En sentral spiller skifter beite.

– Vi er håper og tror vi ser lys i tunnellen pengemessig, men det er definitivt en lang tunnel. Og vi er ikke der vi ønsker å være, innrømmer Riis Ellingsen overfor BA.

UTE ETTER GOSSÉ OG LØSETH OGSÅ

Vipers Kristiansand skal satse stort neste år, og henter altså en av eliteseriens beste målvakter fra Bergen. Sakura Hauge er opprinnelig Gneist-jente, men spilte for både Stabæk og Nordstrand før hun fikk kontrakt med Tertnes i 2007. I løpet av de neste årene spilte hun seg helt inn i landslagstroppen, og har vært en viktig bidragsyter til de fine sesongene Tertnes har levert de siste par årene.

– Hun kom med beskjeden etter kampen mot Byåsen søndag, og sa at hun var «trigget» av satsingen der nede, forteller Riis Ellingsen. Vipers er ute etter å bygge opp et storlag i løpet av sommeren, og har også sendt brev på Linn Gossé og Tonje Løseth i Tertnes.

GRETE KNUDSEN FORTSETTER

Med Hauge ute etter denne sesongen, vil ventelig Marie Davidsen få mer spilletid. Hun er regnet som et meget stort keepertalent, men det store spørsmålet nå er om profiler som Stine Skogrand og Linn Gossé følger Hauge ut døren i Tertnes. Noen svar får en kanskje etter tirsdagens årsmøte, som ventelig vil gi noen avklaringer på hvilken satsingsnivå klubben har råd til.

En annen uavklart ting, er formannsvervet. Grete Knudsen har vært styreleder i to år, men har ikke gått ut og meldt om hun vil fortsette eller ikke. Men etter det BA kjenner til, stiller hun til gjenvalg på årsmøtet tirsdag kveld.

Artikkeltags