Den fine poengfangsten i 2018 fortsetter for Tertnes. Sett bort ifra kollapsen mot Byåsen, hvor de tapte 20–21 etter å ha ledet komfortabelt, har de bare vunnet. Søndag tok de sin tredje seier i kalenderåret da Molde ble slått 28–21 på bortebane.

– Det har vært mye bra i alle kampene, men den 2.-omgangen mot Molde er den beste vi har hatt etter jul, mener Tertnes-trener Tore Johannessen.

Tertnes tok styringen fra start i Molde og ledet stort sett med 1–3 mål gjennom omgangen. Stillingen til pause var 12–11 til bergenserne.

– Vi bommet litt for mye på sjansene, så derfor var det jevnt til pause. Men jeg følte vi hadde grei kontroll, sier Johannessen.

2. omgang var som sagt mye bedre av Tertnes, og da utnyttet de også sjansene mye bedre

– Da var vi gode i forsvar, og vi var også gode i angrep og kontring. Vi slo de på det høye tempoet. Dette var en veldig bra bortekamp av oss, sier Johannessen.

Tertnes ligger i øyeblikket på 4.-plass i eliteserien, med 16 poeng.

Kampfakta

Molde - Tertnes 21-28 (11-12)

Eliteserien håndball, kvinner. Molde Arena. 885 tilskuere. Dommere: Sondre Liltved og Jørgen Jørstad.

Tertnes: Marie Davidsen, Josefine Lien - Julie Lygren 6, Bodil Sørheim 5, Malene Bergset 4, Mina Mjærum 3, Madeleine Hilby 3, Thea Stankiewicz 3, Tina Abdulla 2, Caroline Aar Jakobsen 1, Celine Sivertsen 1, Vilde Ingeborg Johansen, Karoline Fantoft.

Toppscorer Molde: Ragnhild Valle Dahl 9

Utvisninger: Molde 3 x 2 min, Tertnes 2 x 2 min.