Tertnes erstatter Boge Solås med lokalt talent

Eva Erdal Moen, ny Tertnes-spiller. Kommer fra Gneist.

Eva Erdal Moen, ny Tertnes-spiller. Kommer fra Gneist. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Eva Erdal Moen forlater nedrykkslaget Gneist.

DEL

Moen spilte 20 kamper for Gneist i 1. divisjon denne sesongen, og scoret 63 mål. Sandsli-laget rykket ned fra divisjonen, men nå er det klart at den talentfulle 19-åringen ikke blir med ned.

I stedet tar hun steget opp til Tertnes og eliteserien.  Det er Tertnes selv som bekrefter overgangen på sine hjemmesider.

– Først og fremst er Eva en veldig spennende spiller for fremtiden, men hun har også gode kvaliteter som vi kan få bruk for allerede nå. Hun er trygg og god i forsvarsspillet, og så er hun ganske høy, sier Tertnes-trener Tore Johannessen.

Se også: Fyllingen og Brann tar grep: Vil ha folkefest i Framohallen

Sammenlignes med stjerne

Og det er ikke små sko den 188 centimeter høye venstrebacken skal fylle i Tertnes. Johannessen sammenligner Moen med stjernen Kjerstin Boge Solås, som forlater Tertnes til sommeren til fordel for ungarske Siófok KC.

– Som spillere er de i alle fall veldig like. De er høye, spiller i samme posisjon, og har en del av de samme egenskapene, svarer Johannessen på spørsmål om det er Moen som skal erstatte profilen som drar.  

Kjerstin Boge Solås er på vei bort.

Kjerstin Boge Solås er på vei bort. Foto:

– Det var litt av en sammenligning, flirer Eva Erdal Moen over telefon fra Amsterdam.

– Jeg gleder meg veldig til å begynne i Tertnes. Det er en klubb med gode rutiner for å utvikle spillere, og jeg tror det er den beste klubben for meg å være i. Tore har jo vist før at han er ekstremt flink til å utvikle spillere, sier 18-åringen.

Jakter keeper og strekspiller

Tertnes har flere spillere som må erstattes. Strekspiller Vilde Ingeborg Johansen og keeper Marie Davidsen slår begge følge med Solås, og forlater landet etter sesongen.

– Vi vil ha noen som er på samme nivå som de som drar, og da må vi nok se til andre steder. Vi har sett på flere alternativer, men vi får se hva vi får innenfor de økonomiske rammene vi har, sier Johannessen, som for øvrig fikk Hedersprisen under BAs håndballgalla i helgen.

Artikkeltags