Tertnes henter stjernespiller

Kristin Nærstebø er klar for Tertnes.

Kristin Nærstebø er klar for Tertnes. Foto:

Kristin Nørstebø har seks A-landskamper. Nå er hun klar for to år i Tertnes.

DEL

Det melder klubben i en pressemelding søndag kveld.

Bakspilleren har de to siste sesongene spilt for hardtsatsende Vipers Kristiansand, dere hun også var ønsket med videre. Seriemesterne, som brøt Larviks gullrekke (13 i tallet), mister en sentral forsvarsspiller til Tore Johannessen og co.

– Kristin har en spillestil som passer svært bra inn i vårt spill. Spesielt behersker hun samhandling med linjespiller godt, i tillegg er hun en solid forsvarsspiller som vi har tro på vil bringe stor trygghet bakover. I en ung spillerstall som vår vil hennes rutine og erfaring ha stor betydning, sier Tertnes-treneren.

Han er mildt sagt mest vant til at spillere av et slikt kaliber forlater Tertnes. Det er mange år siden bergensklubben har hatt økonomiske muskler nok til å hente spillere i landslagsklasse.

Kristin Nørstebø selv begrunner klubbvalget slik i pressemeldingen:

– Tertnes er en seriøs klubb med høye ambisjoner, og det er imponerende at de lykkes så godt sesong etter sesong. Jeg synes Tertnes spiller morsom og smart håndball, og jeg gleder meg til å ta del i det.

Overfor Fædrelandsvennen uttalte hun i mars at hun ønsket å gå mer over i sivilt arbeid ved siden av håndballen.

– Etter mye grubling har jeg havnet på at det er på tide å starte i det sivile arbeidslivet, og da ser det ut til at jeg havner i en klubb hvor jeg kan kombinere en vanlig jobb med håndballspill. Og med all reisingen det innebærer å være Vipers-spiller, tviler jeg på at begge deler lar seg kombinere der, sa hun.

«Dette er en spiller vi har arbeidet lenge for å få på plass. Vi er derfor stolte og glade for at Kristin nå har tatt valget om å komme til Tertnes, og vi er sikre på at hennes inntreden på laget vil være av stor betydning», skriver klubben avslutningsvis.

Nørstebø var sist på landslaget i 2015. Hun har seks landskamper og tre mål.

Artikkeltags