Thorbjørn Ludvigsen vant Stoltzekleiven Opp igjen, på samme tid som i fjor.

  • Sport

Han kom inn på 8.22.

Jon Tvedts legendariske rekord på 8.13 er fredet, men Thorbjørn Thorsen Ludvigsen (22) hadde satt seg et drømmemål om å løpe under hans rekord. Det klarte han ikke, men ble Stoltze-kongen igjen med tiden 8.22.

Akkurat sammen tid som i fjor.

– Det er helt utrolig. Det var utorlig tungt i år. Den nye traseen koster mye krefter i begynnelsen. Jeg hadde blodsmak i munnen allerede etter gruspartiet, sier en smilende Thorsen Ludvigsen etter målgang.

NERVØS
Thorsen Ludvigsen kom fra intet i fjor og stakk av med seieren. I år var det store forventninger til 22-åringen.

– Jeg var veldig nervøs før start. Jeg var nervøs i fjor også, for jeg hadde sagt til venner og familie at jeg skulle vinne. Men i år har det vært press fra alle kanter, forteller Thorsen Ludvigsen.

SUPERTID
May Britt Buer vant dameklassen tiden 10.06. Det er bare ti sekunder bak løyperekorden til Anita Håkenstad Evertsen på 9.56.

– Jeg er sinnsykt glad. Jeg har to tredjeplasser og en annenplass fra tidligere. Det var deilig å endelig være best, sier Buer til BA.

Buer leder, som Thorsen Ludvigsen, motbakkecupen totalt. Neste helg er det siste runde når Oslos bratteste går av stabelen. Buer mener Stoltzen Opp er mest på gøy, men når man står på streken begynner det å boble i blodet.

– Det er blodig alvor når man stiller til start. Man vil jo selvfølgelig vinne, sier hun og smiler.

Kirsten Marathon Melkevik (10.17) fra BFG Fana kom på annenplass i dameklasse. Elin Steinsbø Fylkenes (10.44) tok tredjeplassen.

I herreklassen tok Mats Mjøs Andersen (8.43) sølv, og Joel Dyrhovden (8.44) bronse.