Henter amerikaner som betaler selv!

Ryan Manoogian (t.h.), her på restaurant med Viking-opplegger Jonas Vindedal Langlo, skryter av Bergen. – Ja, spesielt folkene. Så vennlige! Så da skal jeg tåle regnet også, smiler han.

Ryan Manoogian (t.h.), her på restaurant med Viking-opplegger Jonas Vindedal Langlo, skryter av Bergen. – Ja, spesielt folkene. Så vennlige! Så da skal jeg tåle regnet også, smiler han. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Ryan Manoogian (25) skal tette hullet som har oppstått etter en nyoperert Viking-libero Yngve Sundfjord.

DEL

– Det er ikke noen skikkelig volleyball-liga i USA etter at en er ferdig med å spille college, da må en til Europa, forteller Ryan Manoogian til BA.

California-gutten har vært i Bergen denne uken for å vise seg frem for Viking, og fredag bestemte klubben seg for å satse på 25-åringen.

– Vi har mistet to liberoer siden i fjor. Yngve Sundfjord, en bauta i den posisjonen i mange år, er nyoperert og vil satse på å spille kant når han er tilbake. Oscar Sæther, som var andrevalg i fjor, har reist til Førde. Vi har Håkon Svenøy, som er meget lovende, men vi trengte en til i den posisjonen. Og Ryan har overbevist på trening, sier assistenttrener i Viking, Eivind Pettersen til BA.

Viking blir første norske lag i Champions League

Han understreket at overgangen ikke er i orden for alle papirer er klarert.

– Men vi håper og tror det går bra. Arbeidet der er i full gang, sier Pettersen, selv gammel libero i den norske mesterklubben.

Betaler gildet selv!

Det kanskje mest spesielle med Manoogians overgang, er at han kommer uten noen lovnader om lønn. Han tar utgiftene selv, han har til og med betalt overgangsgebyret på over 10.000 kroner!

– Det stemmer, han kommer fra en familie som visstnok har godt med penger. Og vi betaler ikke spillerne våre, sier Pettersen, før han forklarer at nykommeren har en «baktanke» med å spille ubetalt for Viking.

– Vi er inne i Mesterligaen, og det er et flott utstillingsvindu for Ryan. Han sikter mot en karriere i Europa, og vil vise seg frem for oss for å kunne få kontrakt et sted der de faktisk betaler. Så en kan si at han investerer i egen fremtid, sier Pettersen.

– Bergen er utrolig flott

Da BA møtte Manoogian torsdag, før klubben hadde bestemt seg for å satse på ham, sa han også selv at planen var å komme seg fra Norge og videre ut i Europa.

– Spesielt Mesterligaen kan bli et fint utstillingsvindu i så måte. Jeg vil gjerne videre til andre land og ligaer, Tyskland eller Italia ville værrt stort. Men i år har jeg veldig lyst til å spille her. Bergen er en utrolig flott by, sier 25-åringen.

På mesterlag i USA

Bakgrunnen hans er college-spill i USA. Inntil i fjor spilte han fire år for Long Beach State University fra California, de regjerende amerikanske mesterne.

Sist sesong var Manoogian i Ungarn, men trivdes ikke utenfor banen. 

– Sportslig var det ok, men det var få som kunne engelsk. Jeg ble ikke kjent med så mange, sier han ærlig.

– Da er det noe helt annet her. Alle snakker med meg, alle er superhyggelige. Damene er fine, og jeg skal nok bli vant med regnet også!

50 henvendelser hvert år

Manoogians kontakt med Viking gikk gjennom romkamerat og medspiller for Long Beach, Bjarne Huus fra Førde. Og han er langt fra den eneste som tar kontakt med Viking med forespørsel om spill.

– Vi får rundt 50 slike henvendelser hvert år, mest fra østeuropeere som vil hit og spille. Problemet er selvsagt at vi ikke betaler spillerne våre, og det utelukker jo de fleste, forklarer Eivind Pettersen. Det problemet slipper han altså nå!

– Hehe, ja vi var heldige der! Men vi skal nok finne ham noe å gjøre i klubben, trene noen yngre lag eller noe slikt, sier han.

Artikkeltags