– Jeg så det var en mulighet da hesten til Vidar (Hop) begynte å slå av på farten, og ga alt i et forsøk på å kontre. Det holdt jo akkurat, sa Travparkens trenerlegende som passerte 70 i høst.

Planer om å gi seg har han ikke.

Holder på til 90

– Jeg holder på til jeg er 90, meldte mannen med 3.345 seire og over 67 millioner innkjørt.

Og tross alderen kjøper han stadig inn nye, billige hester. Armagedon Vivel er en av dem. Hesten hadde kun tjent 44 000 kroner før lørdagens start, og doblet grunnlaget da han vant 40 000 kroner til eier Thorbjørn Seim fra Haukeland.

Løp og kjøp!

– Ei dansk jente ringte meg for å selge, og jeg spurte min kontakt om å prøvekjøre. Han ringte raskt tilbake og sa løp og kjøp. Det gjorde jeg, og det ser ut som det var et lykkekjøp. I dag ble hesten veldig stri og brukte mye krefter, men vant likevel. Jeg tror han kommer til å tjene mye penger når jeg kjenner ham bedre, sa Wassberg på seremoniplass etter seieren.

Styrkedemonstrasjon

Martin Austevolls æresløp var lørdagens store sportslige godbit, og i år som i fjor ble løpet vunnet av Moe Svarten. Eid av vestlandsduoen Johannes Wold og Odd Eide.

– Jeg har heldigvis en sterk hest som klarer å dra rundt på en tung mann som meg. De unge kuskene veier jo ikke mer enn en peanøttpose, sa en spøkefull trener og kusk Jan Martin Bjerring på seremoniplass etter å ha tatt sin annen strake seier i Martin Austevolls æresløp.

I motsetning til mange av konkurrentene var han glad for at banen ble tyngre og tyngre for hver start.

– Hørte ingenting

– Moe Svarten takler tunge forhold ettersom han er utrolig sterk. Ut mot oppløpet ble jeg imidlertid redd. Moe Svarten har aldri kommet alene i førstespor inn på oppløpet, og han forsto ikke hva dette gikk ut på og slo av på farten. Tross hette og bomull i ørene hørte han imidlertid at jeg skreik på ham, og da holdt han i alle fall på til mål. Jeg kjenner Martin fra tiden han var trener i Hokksund, men trodde aldri jeg skulle få anledning til å vinne løpet til hans ære to ganger. Det er jeg utrolig stolt over, sa en smørblid Bjerring etter seieren verdt 70 000 kroner.

Vidar Hop forlot hjembyen Bergen for mange år siden, men hadde en flott lørdag på sin gamle hjemmebane. Han tapte riktig nok duellen mot Ove Wassberg, men tok sitt monn igjen ved å vinne de to siste V75-løpene.