Har du hørt om hesten som hater regn og som nærmest nekter å gå ut av stallen når det regner? Da er det kanskje ikke så rart at hesten fra Bergen trives som best når han er på reisefot til tørrere områder. I en alder av ti år gjør Deep Sea Dream lørdag sin 150. start i karrieren. Så langt har han vunnet 39 løp, og han har kjørt inn mer enn to millioner kroner til sine ivrige eiere, Bente og Ove Georg Hvidsten fra Alversund. Ekteparets øyensten har vært i deres eie siden han ble født.

Brødfør åtte andre

– Vi har hatt et 30-talls hester opp gjennom årene, men Deep Sea Dream har vært klart best – og den vi er mest knyttet til, sier Ove Georg Hvidsten (62).

Sammen med konen Bente (55) har han åtte hester til.

– Det er mange å fø på, men det er uten tvil Deep Sea Dream som bærer det økonomiske lasset, smiler Ove Georg Hvidsten.

Han var selv en lovende kusk og jobbet i ti år som stallmann hos Rolf Tvedt på Bergen Travpark. Det ble syv seiere, men han synes det er morsommere å se travløp enn å kjøre dem:

– Da står man fritt til å kritisere dårlige disposisjoner. Man kan erte litt, ler han.

Deep Sea Dream er en solskinnshistorien om hesten som aldri har vært alvorlig skadet, som har vunnet løp hvert eneste år siden han debuterte som 3-åring og som er en travsikker og ærlig type som nesten alltid kjemper i toppen. Men han hater altså regn:

Solskinnshesten

– Det er litt spesielt. Han er vanligvis veldig glad i å trene. Når det er pent vær – og aller helst sol – så vil han være ute i luftegården eller trene hele dagen. Så fort det kommer regn kvier han seg voldsomt for å gå ut av stalldøren. Han er hva jeg vil kalle en solskinnshest. Han er veldig snill, og han er veldig glad i gulrøtter.

Lørdag skal Deep Sea Dream starte i V75-6 på Sørlandets Travpark. Der kjemper han om en førstepremie på 100.000 kroner. Mens Deep Sea Dream står på bilen til trener Gaute Lura på veien til Kristiansand, så setter eierne seg i bobilen og setter kursen sørøstover:

– Det blir som en miniferie for oss. Vi pleier å være på plass når hesten starter, men merkelig nok pleier vi ikke å være plaget av nerver. Seirene er viktigere enn pengene, og det smakt med førsteplass i den 150. starten, sier Ove Georg Hvidsten.