Det innbragte nye 70.000 kroner til eier Bente Hvidsten fra Alversund, bergenstrener Gaute Lura og kusk Tom Erik Solberg, Sistnevnte bosatt i Skien, men ellers 100 prosent bergenser.

Nå har Deep Sea Dream passert 2,2 millioner kroner innkjørt. Og lørdagens seier, ja den kom på tøffest mulig vis. Solberg plasserte hesten utvendig for den ledende storfavoritten og fjorårets Derby-vinner Cokstile.

Det ble rått parti, men ikke som spillerne trodde på forhånd.

– Jeg ville vente å gå frem når tempoet ble dempet. Da kostet det ikke så mye. Deep Sea Dream kunne vunnet sist på Bjerke, så jeg visste at toppformen var på plass. Jeg fikk ordre om å kjøre for seier, og det gjorde vi, sier kusk Tom Erik Solberg til BA.

– Deep Sea Dreamer en fantastisk hest som fortsatt er to år i hodet. Han elsker å leve og trene. En utrolig hest å ha ansvaret for, sier trener Gaute Lura.

For eier Bente Hvidsten ble det en følelsesmessig seier.

– Deep Sea Dream er gullgutten vår, og det har han vært siden han ble født. Det er han som holder stallen oppe. Vi er heldige som har fått frem en hest som bare ser ut til å bli bedre og bedre, og de to siste årene har tjent 1 250 000 kroner, sier Bente Hvidsten om familiehesten.