LARVIK: Den 26-årige bergensjenten er oppasser for elleve hester på Frode Hamres stall, den ledende stallen i norsk travsport. Tina har vært her i seks år. Omgivelsene i Brunlanes utenfor Larvik er idylliske og storslagne.

Et lite, eller egentlig ganske stort, paradis for mennesker og dyr. Det er nøyaktig femti firbeinte og åtte fast ansatte på stallen til en annen bergenser; Frode Hamre der også broder Atle er arbeidende på plass.

– Flotte omgivelser og treningsforhold gir harmoni og resultater, konkluderer Tina, som slett ikke har glemt verken Bergen eller bergensdialekten.

Mange bergensere

– Hele Ulleberg er full av bergensere. Det er nesten som å være hjemme, sier Tina med krav på å bli trodd.

Hun er datter av Odd og søster av Elisabeth, begge profiler på Bergen Travpark. Mamma heter Margit, og er «litt redd for hestene» skal vi tro eldstedatter Storetvedt. Sistnevnte, altså Tina, har kjørt løp, men det er lenge siden. Hun har ikke trenerambisjonene til søster Elisabeth som skal overta når pappa Odd gir seg.

– Jeg liker meg best på sidelinjen, slår Tina fast.

På hennes sidelinje er det hektisk – døgnet rundt. Året rundt. Ferie- og fritid er tilnærmet fremmedord her.

– Du må ha dette som livsstil, sier Tina, som er inne i en periode der begivenhetene står i kø.

Helgens store mål

Stall Hamre har 19 starthester under Jarlsberg Grand Prix-helgen. Syv av disse er under Tinas kommando, de er hennes passhester. Én av dem er stallens stjerne: «Giveitgasandgo». En 4-åring med oppvekst i USA, 14 seire på 34 starter og 5,2 millioner i innkjørte penger.

– Et flott individ og en ganske ukomplisert hest, men han har sine meninger. Han kan være nokså høy på seg selv, oppsummerer damen, som vet det meste om hesten som skal vise seg frem i en racerutgave søndag.

Begivenheten er stor, Ulf Thoresen Grand International med 800.000 kroner i førstepremie. Men «Giveitgasandgo» er ikke alene om jakte storpotten. Lionel er favoritt, også han tilhører hjemmelaget.

Fra Sverige kommer fjorårsvinneren «Twister Bi» som har sett litt blekere ut denne varme våren og sommeren. «Diamanten» er også en svensk utfordrer, eier her er ishockeylegenden Peter «Foppa» Forsberg

– Giveitgasandgo trakk 9.-spor. Det blir vanskelig å vinne derfra. Han er den yngste i feltet, en han er en veldig god hest. Det hadde vært stort å vinne dette løpet, sier Storetvedt.