Lørdag er ventetiden over for Norges første OL-utøver i triatlon. Kristian Blummenfelt sesongåpner på Yas-øyen i Abu Dhabi.

– Det er spennende. Jeg har ventet i fire-fem måneder på å få komme i gang med sesongen igjen. Det gjelder å få det ut i konkurranse, men jeg gleder meg, sier bergenseren til NTB.

Bergenseren hadde en tredjeplass som bestenotering fra VM-serien, det høyeste nivået i triatlon, forrige sesong. Etter en både skade- og sykdomsfri oppladning til årets sesong sikter triatleten høyt allerede i første konkurranse.

– Jeg går for pallplass. En tredjeplass var min beste plassering i fjor, så jeg vil kopiere eller forbedre det. Jeg har tatt mange riktige steg i vinterpausen, og fikk et fint høydeopphold i Sierra Nevada i oktober-november, og en god samling i Fuerteventura i januar. Jeg har gjort det godt på tester og har hatt en fin balanse i treningen. Jeg tar med meg mye selvtillit, forklarer nordmannen.

Tokyo-OL

Blummenfelt, som ble nummer 13 under OL i Rio de Janeiro, har neste Tokyo-OL i 2020 som et av sine største mål.

– Jeg forventet å være med og kjempe om medaljene i Rio-OL. Jeg trente ikke for en 13.-plass. Neste OL er helt klart et stort mål. Det er det største man kan være med på, så man har det i bakhodet, men det er viktig å ha mål før den tid siden det er fire år til, sier Blummenfelt.

Første mål er å blande seg inn i verdenstoppen i VM-serien.

– Jeg har høye forventninger til denne sesongen, og jeg vil være med å kjempe om topp tre sammenlagt. Jeg skal være med på åtte av ni konkurransene denne sesongen, og det er de seks beste som teller. Så jeg vil gå for å få seks ordentlige gode konkurranser, forklarer 23-åringen.

Trent svømming

Men for å kunne gjøre det har Blummenfelt jobbet hardt for å forbedre svømmeferdighetene i vinterpausen. Av triatlonens tre bestanddeler: svømming, sykling og løping, er svømmingen Blummenfelts dårligste øvelse.

– Svømmingen er min akilleshæl. Jeg har god kontroll på syklingen, og kan løpe jevnt eller bedre enn de beste, men må jeg sprenge meg på sykkelen for å ta igjen det tapte etter svømmingen blir det verre å ta igjen mer tid på løpingen. Jeg er avhengig av å henge med på svømmingen, sier Blummenfelt.

– Jeg har jobbet hardt for å forbedre det, så jeg er spent før lørdagen. Jeg har høye forventninger, hvert fall før sesongen, men det kan bli en «reality check». Det blir spennende å se om jeg har hevet meg til det gjelder som mest.

Blummenfelt er ikke eneste nordmann eller bergenser på startstreken på Yas øyen. 20-åringen Gustav Iden er også med i sesongåpningen i Abu Dhabi.