Det ble en meget spesiell avslutning på VM-runden. Cozumel i Mexico er et ferieparadis. Blummenfelt (22) har trent og mildt sagt storkost seg på kritthvite strender, glassklart vann og temperaturer vi kun drømmer om her på berget. Men det ble det litt for hett for noen.

Britiske Jonny Brownlee ledet soleklart, og var i gang med seiersfeiringen på oppløpet da han segnet om. Bak ham kom storebroren Alistair og sørafrikanske Henri Schoeman.

Jonny var på vei mot sammenlagtseier, men var helt ute av det da broren valgte å stoppe for å støtte ham opp, og hjelpe ham over målstreken – langt bak seirende Schoeman. (Se video lenger nede i saken).

– Det er ikke overraskende at det skjer, egentlig. De brødrene der er ekstreme på å pushe hverandre – Alistair gjorde det samme tidligere i sesongen. Det gjelder å holde hodet kaldt og bruke kreftene fornuftig, kommenterer Bergens triatlonkomet Kristian Blummenfelt.

Han avsluttet på en god 14. plass i Mexico. Det ga ham en 11. plass i VM-sammendraget.

Neste år satser både han og sportssjef Arild Tveiten på langt mer.

Inn i verdenstoppen

VM-runde triathlon menn søndag

1) Henri Schoeman, Sør-Afrika 1.46.50, 2) Jonathan Brownlee, Storbritannia 0.18 min. bak, 3) Alistair Brownlee, Storbritannia 0.18, 4) Richard Murray, Sør-Afrika 0.45, 5) Mario Mola 0.46, 6) Ryan Bailie, Australia 0.50.

Norsk: 14) Kristian Blummenfelt 1.42 min. bak.

Sammenalgt (9 av 9 konkurranser):

1) Mola 4819 poeng, 2) J. Brownlee 4815, 3) Fernando Alarza, Spania 4087, 4) Schoeman 3160, 5) Murray 2975, 6) Bailie 2893.

Norsk: 11) Blummenfelt 2407 poeng.

– Totalt sett har sesongen hans vært veldig bra. Kristian har hevet seg på alt. Han mangler ennå noen småting, men det er umulig å være skuffet over det han har prestert i år, mener Tveiten.

Blummenfelt kom på 13. plass i OL. Selv om han håpet på topp ti, er det ingen som kan ta fra 22-åringen at han er den beste 1994-modellen i verden akkurat nå. Det lover godt.

– Så hva skal vi forvente neste sesong?

– Da skal vi satse for fullt på VM-rundene. Jeg ser for meg topp fem, aller helst pallen, sammenlagt. Vi skal legge opp til en sesong der han kan prestere jevnt i toppen, sier Tveiten til BA.

Skal bli bedre svømmer

Ambisjonene er med andre ord store for en utøver som mest sannsynlig er på toppen av hans karriere om fire til seks år.

Blummenfelt selv føler seg klar.

– Jeg har hatt mange bra løp. Og det har ikke vært dårlig i de store løpene, som OL, men samtidig ikke helt som jeg hadde drømt om. Det er ikke mye som skal til. Det handler litt om marginer. Jeg tror målene vi har satt oss er realistiske, sier Blummenfelt.

Nå handler det mye om å få litt mer ut av svømmingen, der han ofte har slitt med å være med i tetgruppen før syklingen. Det er svært viktig for resten av løpet. Søndag hang Blummenfelt etter, men klarte å løpe seg opp noen plasser. Neste sesong er målet å henge med hele veien. Da er det heller ikke noe OL å spisse formen inn mot.