Bergenser foreslås som ny idrettspresident

Arild Mjøs Andersen fra Bergen er kandidat til å bli ny idrettspresident.

Arild Mjøs Andersen fra Bergen er kandidat til å bli ny idrettspresident.

Artikkelen er over 1 år gammel

– Jeg mener idrettsforbundet har blitt litt stor og topptung de siste årene, sier Arild Mjøs Andersen.

DEL

Bergenseren er en av kandidatene til å bli ny president i Norges idrettsforbund. Det er Norges Triatlonforbund som har foreslått Mjøs Andersen til vervet.

– Stor og topptung

– Jeg mener idrettsforbundet har blitt litt stor og topptung de siste årene. Jeg tror det er viktig at det blir mer relevant for medlemmene. Idretten har ganske store utfordringer. Det er mange barn som driver med idrett, men mange faller av i tenårene. Og vi har generelt utfordringer med å fremme likestilling innen idretten. Det er viktig å integrere både innvandrere og funksjonshemmede. Og vi skal også gi det norske publikumet gode TV-opplevelser med medaljer, sier Mjøs Andersen.

Han er åpen for andre verv i idrettsstyret dersom han ikke blir valgt som idrettspresident.

Tydelig stemme

47-åringen var med på å etablere Bergen Triathlon Club, og har vært president i Norges Triatlonforbund siden 2010. Han har vært en tydelig stemme i norsk idrettspolitikk. Triatlonforbundet fattet allerede i januar et vedtak om at de ønsker et nytt idrettsstyre.

Foruten Mjøs Andersen, er følgende personer aktuelle til vervet som idrettspresident: Berit Kjøll, Geir Lippestad, Sven Mollekleiv, Eirik Sørdahl og Tom Tvedt. Idrettspresidenten velges på idrettstinget til våren.

Artikkeltags