Ny hverdag for Bergens nye supertrio

Kristian Blummenfelt, Gustav Iden og Casper Stornes dro rett fra Flesland til direktesending med TV 2. Helt til venstre sitter TV 2s Sander Smørdal.

Kristian Blummenfelt, Gustav Iden og Casper Stornes dro rett fra Flesland til direktesending med TV 2. Helt til venstre sitter TV 2s Sander Smørdal. Foto:

Triatletene dro fra intervju til intervju etter ankomsten til Bergen. – Folk sier vi er helt ukjente, men da har de ikke fulgt ordentlig med, sier Gustav Iden.

DEL

I 14.30-tiden mandag ettermiddag landet tre slitne triatleter på Flesland. Casper Stornes, Kristian Blummenfelt og Gustav Iden tapetserte pallen i Bermuda, og fikk med det sitt store gjennombrudd.

Da var det bare rett og rimelig at de måtte skynde seg fra Flesland til TV 2 sitt studio i Bergen sentrum. Etter en kjapp tur i sminkerommet var de direkte på norsk TV – omtrent halvannen time etter de landet på norsk jord.

– Det er veldig uvant. Jeg har aldri vært på TV før, ler Stornes.

TV 2 ble med hjem

Rett etter sendingen fikk han også forespørsel om TV 2 kunne bli med hjem for å lage en reportasje hjemme hos ham. Stornes sa det var greit, før han sendte en tekstmelding til sin mor om at TV 2 også ble med hjem.

– Det er kult!

Casper Stornes på Flesland.

Casper Stornes på Flesland. Foto:

– Tror du dette er noe du må forberede deg på, at det blir mer trykk og medieinteresse fremover?

– Ja, jeg har plan om å komme på pallen og vinne flere løp i World Triathlon Series (WTS). Det må nesten bli en vane da, sier 21-åringen, som gjennomførte intervjuet med BA mellom direktesendingen og reportasjen med TV 2.

– Det gjør meg egentlig ingenting. At det er litt greier rundt meg går fint. Så lenge dere ikke står utenfor vinduet mitt hver dag, så går det greit.

Gått under radaren

Iden og Blummenfelt gjennomførte dette intervjuet på Bybanen, på vei til TV 2-sendingen.

Mens Blummenfelt har vært ganske mye i media de siste årene, har Stornes og Iden gått under radaren. Selv de lokale mediene har skrevet lite om dem.

Kristian Blummenfelt, Casper Stornes og Gustav Iden ble møtt av en liten heiagjeng på Flesland.

Kristian Blummenfelt, Casper Stornes og Gustav Iden ble møtt av en liten heiagjeng på Flesland. Foto:

– Folk sier vi er helt ukjente, men da har de ikke fulgt ordentlig med. Vi har ligget litt bak i kulissene, men vi har vært der oppe ganske lenge, sier Iden, som tror det kan bli litt mer medietrykk fremover.

– Men det går nok noen år før triatlon blir allemannseie, sier han.

Blummenfelt synes det er gøy at folk følger med.

– Det hjelper mye at WTS-serien vises på TV 2. Det betyr mye for sporten. Det er kult at folk ser på løpene.

Trioen skal trene i Bergen denne uken. Neste konkurranse er i Yokohama i midten av mai.

Artikkeltags