Gå til sidens hovedinnhold

Trippel bergensk i triatlon

Artikkelen er over 3 år gammel

Historisk triumf, men det var ikke Kristian Blummenfelt som vant!

Det var nemlig – meget overraskende – Casper Stornes (21) som gikk helt til topps da tre bergensere tapetserte pallen i World Series-stevnet på Bermuda lørdag. På 2.-plass kom Kristian Blummenfelt (24), og på tredje Gustav Iden (22).

Aldri før har én nasjon, for ikke å si én by(!), tatt alle tre topplassene i et stevne i verdensserien, der sammenlagtvinneren er årets verdensmester. Nå har tre bergensere satt seg i posisjon til å kjempe om edelt metall når serien gjøres opp i høst.

Yngstemann vant

Casper Stornes avgjorde konkurransen da han fikk stikke avgårde under sykkel-delen, som er den midterste av øvelsene i triatlon (svømming, sykling, løping). Stornes var forøvrig yngstemann i hele startfeltet på 52 mann på Bermuda!

– Da jeg så at jeg fikk stikke avgårde fra gruppen min i syklingen, tok jeg sjansen. Nå er jeg bare utrolig glad, sa Casper Stornes i seiersintervjuet etter målgang.

Les også

Blummenfelt «ve' te' bergen»

 

– Var du bekymret for å skulle sykle 30 kilometer aleine?

– Ja, jeg tenkte flere ganger på å vente i en bakke, men bestemte meg i stedet for å bare kjøre på. Og jeg fikk jo bare større og større luke, forteller vinneren.

Gir treneren æren

– Jeg visste at de andre ville prøve å ta innpå på slutten, men jeg tenkte bare at det var en sjanse for å få tre mann på pallen, smiler han.

Mannen «alle» trodde skulle bli første nordmann til å vinne i World Series, Kristian Blummenfelt, kom til slutt inn til en 2.-plass, og Gustav Iden ble nummer tre.

– Jeg er så imponert over Casper. Jeg trodde vel egentlig at vi skulle klarte å hente ham inn, men han var veldig sterk. Hatten av for ham, sier Blummenfelt.

Gustav Iden sier konkurransen ble akkurat som på trening!

– Ja, vi har jo lagt og presset hverandre på trening nå de siste månedene, vi kommer jo rett fra en høydesamling, sier Iden etter den historiske triumfen.

– Den som skal få mye av æren for dette, er treneren vår, Arild Tveiten. Det var vel få som hadde trodd på noe sånt for fire år siden, men han har virkelig jobbet hardt med oss og fått oss til å tro på det vi driver med, sier Iden.