Gå til sidens hovedinnhold

Kjuaguttene herjer i Sveits!

Artikkelen er over 3 år gammel

Gustav Iden vant verdenscupløpet, og fikk med seg Kristian Blummenfelt på pallen.

Guttene i triatlonsirkuset nyter enorm suksess om dagen. Norsk triatlon laget overskrifter verden over da Hordaland-trioen Gustav Iden, Kristian Blummenfelt og seierherren Casper Stornes tapetserte pallen i verdenscupløpet i Bermuda i april.

Lørdag sørget Iden for ny suksess. Åsane-gutten vant på tiden 1.49,48 – 30 sekunder foran triatlonstjernen Johnny Brownlee for Storbritannia.

Konkurransen i Lausanne i Sveits besto av 1,5 kilometer svømming, en tøff sykkelløype på 40 kilometer før man avsluttet med et ti kilometers flatt løp, melder Norges Triatlonforbund i en pressemelding lørdag kveld.

Det var ingen som dro med seg noen stor fordel etter svømmingen, men Blummenfelt lå sammen med landslagskompis Jørgen Gundersen i første felt. Iden og Stornes syklet seg kjapt opp. Ingen maktet å rykke.

Les også

Kroppen sviktet etter bragden

– Det viste seg umulig å få til noe avgjørende. Dermed kunne vi bare jobbe for å holde en jevn høy fart på syklingen. Alle som prøvde skjønte at det var umulig. Men guttene var med og kontrollerte farten. De holdt jevn høy trøkk for å mørne beina til de andre, sier sportssjef Arild Tveiten i pressemeldingen.

Da var det på med joggeskoene, og Iden løp rett ifra alt og alle. Brownlee prøvde seg, men maktet ikke ta igjen Åsane-gutten. Brownlee avgjorde kampen om 2.-plassen mot Blummenfelt like før mål.

– Gustav har hatt god tid til å trene godt. Han har ikke konkurrert mye i år, og det utgjorde en stor styrke i dag, sier Tveiten.

Iden var også trygg på seg selv før start.

– Jeg er i veldig god løpeform, så jeg kan godt vente til løp før jeg slå til,fortalte han dagen før konkurransen.

Stornes endte på en sterk 8. plass, mens siste nordmann – Gundersen – kom som nummer 14.

Les også

Blummenfelt med etterlengtet pallplass i Canada

Neste konkurranse for kjuaguttene er en WTS-konkurranse neste helg i Montreal, Canada.