Senest søndag måtte Bynum slite benken i store deler av kampen mot Asker. Han fikk nemlig to feil tidlig, en tredje like før halvtid, og en fjerde like etter. Og med fire feil lever du farlig på en basketballbane. Får du den femte, er du ute av kampen.

– Dermed kunne jeg nesten ikke bruke John igjen før i sluttminuttene. Jeg ville ikke ta sjansen på å miste ham, sukker Will Voigt.

Etter å ha ledet store deler av oppgjøret, endte det med et knepent tap for Ulriken.

– Dette er noe jeg må jobbe med. Jeg har ikke hjulpet laget slik jeg bør de siste par ukene, sier John Bynum til BA.

– Jeg kan love deg at dette er frustrerende. Men det hjelper ikke om jeg ikke er enig i alle avblåsningene. Dommerne kommer neppe til å forandre stil, så her er det jeg som må tilpasse meg, understreker han.

FORSVARSSJEF

– John er ekstremt viktig for oss, spesielt bakover på banen. Jeg pleier å bruke ham til å stoppe motstandernes beste spiller. Da sier det seg selv at vi blir skadelidende når han kommer i feiltrøbbel, sier Will Voigt.

Han bruker mye tid sammen med Bynum for å plukke av ham uvanene.

– Vi ser kampvideoer, jeg prøver å vise ham feilene han gjør. Det verste er egentlig at mange av feilene er av den tåpelige og unødvendige sorten. John bruker ikke alltid hodet. Han må bli smartere taktisk, understreker Voigt.

Ulriken-treneren vil ikke skylde på de sortkledde.

– Nei, de dømmer etter internasjonale regler. Her er det spillerne som må innrette seg, sier han.

Bynum lover bot og bedring.

– Ja, jeg er bare nødt til å tilpasse meg. Jeg skal klare det, også. Får bare håpe det ikke går for lang tid, sier han.