Trond Erik forlot toppfotballen, nå er han toppscorer på femte nivå

Trond Erik Asbjørnsen (29) satt scoring nummer 22 i helgen mot Bergen Nord, men til liten nytte. At Follese nyter godt av spissen med en fortid i Brann og Løv-Ham er det likevel ingenting tvil om. Et scoringssnitt på 1,5 mål per kamp i 4. divisjon er overlegent.

Trond Erik Asbjørnsen (29) satt scoring nummer 22 i helgen mot Bergen Nord, men til liten nytte. At Follese nyter godt av spissen med en fortid i Brann og Løv-Ham er det likevel ingenting tvil om. Et scoringssnitt på 1,5 mål per kamp i 4. divisjon er overlegent. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

For fire år siden spilte han om eliteseriespill mot navn som Amin Askar, Celso Borges og Alex Valencia. Nå bøtter han inn mål i 4. divisjon.

DEL

Skogen idrettsplass: Follese er nok rimelig godt fornøyde med å ha ham på topp. Trond Erik Asbjørnsen (29) har nettet 22 mål på 14 kamper (helgens kamp er ikke med i listen i bunnen av saken) for laget fra Askøy.

– Det er helt greit, det. Laget produserer mange sjanser, og det gjør det lettere for meg.

– Greit? Du har et snitt på et og et halvt mål per kamp?

– Jo da, det er et bra snitt!

Og ferdig med den saken. Asbjørnsen vil ikke snakke i overskrifter lørdag ettermiddag. De har nettopp tapt en viktig kamp i opprykksstriden mot Bergen Nord – 3–4.

TOPPFOTBALL

Det har til slutt kokt ned til et liv på femte nivå for 29-åringen. Etter å ha vært innom Brann som junior og Løv-Ham i 1. divisjon, lengtet han hjem til øyen. Follese er klubben som fostret ham opp, og som nå får betalt for det. I form av bøttevis med scoringer.

– Du var i Brann og Løv-Ham. Hva skjedde?

– Det er jo lenge siden nå. Som juniorspiller er det et stort steg opp i A-stallen til Brann. Jeg kan i hvert fall innrømme én ting: Jeg var bedre trent da enn nå, humrer han.

Men det var ikke tiden med Brann-logoen på brystet som var høydepunktet. Løv-Ham har hatt en tendens til å sjarmere en og annen mann i senk. Inkludert Asbjørnsen.

– Det var en veldig fin opplevelse. Plutselig begynte vi å vinne. Ut av det blå ble vi gode. Vi fikk sang, og plutselig var det 200 mennesker på tribunen. Det eneste jeg ikke savner iblant, er den sangen!

Asbjørnsen smiler og rister på hodet. «Pass dokkar, pass dokkar for løvene». Den spilles ikke lenger på Varden Amfi.

KVALIFISERINGEN

Han var i grønt og hvitt i én sesong. Den gode sesongen, i 2010, da Arne Sandstø ledet dem til kvalifiseringsplass i 1. divisjon. Første hinder for eliteseriespill var FFK. Rødbuksene stilte med et mannskap som kostet 50 millioner å drifte. Løv-Ham tapte 0–2 foran 4.500 i Fredrikstad.

– Vi tapte, men det var utrolig morsomt uansett, medgir Asbjørnsen, som kom inn på tampen av kampen.

– Men det ble ikke nok spilletid for meg. Jeg fikk bokført 16 kamper, men ville spille mer. Det fristet ikke å fortsette å kjøre så veldig langt, og helst ikke over broen. Da ble det Askøy i 3. divisjon, forteller han.

Da Askøy, symptomatisk for Askøy-fotballen de siste sesongene – inntil i år, startet ferden ned i divisjonene, kom han tilbake til moderklubben. Han har aldri sett seg tilbake.

– Tiden i toppfotballen er en stund siden nå. Det tok mye tid med treninger og helgeturer. Her i Follese er det en fin gjeng vi har samlet, og et bra apparat. Det er kjekt å være med på dette, bedyrer han.

TENKER IKKE TILBAKE

Selv om 3-4-tapet lørdag ble et hardt skudd for baugen for Follese, gir de ikke opp håpet om 3. divisjon neste år.

– Vi får se hva det blir til når sesongen er over. Vi har vært veldig flinke til å ta en kamp av gangen, sier han profft.

Asbjørnsen vil uansett ha fokus på fremtiden.

– Jeg føler jeg gjorde det jeg kunne. Jeg har ikke dårlig samvittighet for at jeg ikke er toppfotballspiller i dag. Jeg tenker ikke på det. Så lenge fotball er gøy og jeg har tid, vil jeg spille. Enkelt og greit, smiler han.

HER ER DE TI SPILLERNE SOM SCORER MEST I 4. DIVISJON:

Trond Erik Asbjørnsen, Follese: 21

Kristoffer Østervold, Austevoll: 14

Allkan Abdulla, Trio: 13

Didrik Angell, Brann 3: 11

Ole Fredrik Midttveit, Telavåg: 11

Thomas Vestbøstad Waage, Fitjar: 11

Ruben Haakonsen, Follese: 9

Daniel Misund, Loddefjord: 9

Petter Wergeland, Gneist: 9

Glenn Kristoffersen, Baune: 8

Artikkeltags